Joka kolmas pelkää sutta ja karhua

Metsäkansassa suurpetojen pelko istuu syvässä. Tuoreen kyselyn mukaan joka kolmas suomalainen pelkää karhua ja sutta.

Naisista liki joka toinen kavahtaa suurpetoa. Miehistä joka viidennellä puntti tutisee mesikämmenestä tai hukasta kohistaessa.

Muut kuin sukupuoleen liittyvät erot ovat pieniä. Sudet herättävät kauhua hieman enemmän lapsiperheiden vanhemmissa kuin muissa aikuisissa. Otsoa pelkäävät eniten pohjoissuomalaiset ja vähiten itäsuomalaiset.

Susipelko on pysynyt ennallaan vuodesta 1995. Karhukauhu on vähentynyt vuosikymmenen vaihteesta, jolloin tuoreessa muistissa oli karhun aiheuttama kuolema.

Taloustutkimuksen kyselyyn vastasi yli tuhat suomalaista. Tutkimuksen tilasi ja julkaisi torstaina Suurpedot.fi-sivusto. Sitä julkaisee Metsähallitus. Sivustolla kerrotaan myös ahmasta ja ilveksestä.