Joka viides suomalainen tunnustaa: Lapseni ei pese käsiään ennen ruokaa

Useampi kuin joka viides suomalaisista vastaajista myöntää, etteivät heidän lapsensa pese yleensä käsiään ennen pääaterioita.

Asia käy ilmi hygieniatuotemerkki Dettolin tutkimuksesta, joka – yllätys, yllätys – kannustaa ihmisiä tutkimuksesta tiedottaessaan entistä hanakampaan käsienpesuun. Tutkimuksessa haastateltiin pohjoismaalaisia vanhempia ja yli 4000 suomalaista.

Lasten kädet eivät ylipäänsä ole niin puhtaita kuin niiden olisi hyvä olla. Vanhemmat ovat eivät myöskään opeta lapsilleen hyviä käsienpesurutiineita.

Tutkimuksen mukaan nykyistä paremman käsihygienian avulla sairaspäiviä voitaisiin vähentää jopa kolmanneksella. Se olisi tuotemerkin mukaan tärkeää, sillä "lukuisat sairaslomapäivät voivat vaikuttaa lapsen oppimisprosessiin ja johtaa tarpeettomaan lääkkeiden käyttöön. Lapsen sairastelut vaikuttavat myös vanhempien töihin, kun he joutuvat jäämään kotiin huolehtimaan sairaista lapsistaan."

Leikki-ikäisillä lapsilla voikin olla jopa 80 sairaspäivää vuodessa.

Uusimmat

Kotimaa

Ylen päätoimittaja pyysi Jyväskylän yliopistolla anteeksi rekryvideon aiheuttamaa närää – "Keskustelu ei todellakaan ollut mitään hymistelyä"

Ärrävikainen joutuu jonottamaan Jyväskylän seudulla jopa viisi kuukautta – seuraavaksi kokeillaan puheterapeutin vastaanottoa netissä

Järviä rehevöittävästä vieraslajista voi tulla tärkeä biokaasulähde tai lannoitetta – se selviää kolmen vuoden päästä

Sää viilenee mutta kuivuus jatkuu – juuri nyt ilmassa on paljon koivun siitepölyä

Jyskän asukkaat sammuttivat palon asuinalueen läpi menevällä polulla

Isän odottamaton kuolema lähensi Heikki Herliniä ja Riikka-siskoa: "On hyvin tärkeää, että ihmisiä katsotaan ilman massiivisia lokerointeja"

Päiväkodin hoitajaa syytettiin 5-vuotiaan lapsen pahoinpitelystä Jyväskylässä: "Oikeutettu ja hyväksyttävä menettely"

Valiokuntien puheenjohtajuuksista kiinnostava jako: perustuslakivaliokunta SDP:lle, sote-valiokunta keskustalle ja ulkoasiainvaliokunta perussuomalaisille

Eduskuntaryhmät jakoivat valiokuntien puheenjohtajuuksia: Suuri valiokunta vihreille, perustuslakivaliokunta SDP:lle

Petäjäveden liikenneympyrän lähellä savusi – syynä käsistä lähtenyt heinien poltto

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.