Joka viides suomalainen tunnustaa: Lapseni ei pese käsiään ennen ruokaa

Useampi kuin joka viides suomalaisista vastaajista myöntää, etteivät heidän lapsensa pese yleensä käsiään ennen pääaterioita.

Asia käy ilmi hygieniatuotemerkki Dettolin tutkimuksesta, joka – yllätys, yllätys – kannustaa ihmisiä tutkimuksesta tiedottaessaan entistä hanakampaan käsienpesuun. Tutkimuksessa haastateltiin pohjoismaalaisia vanhempia ja yli 4000 suomalaista.

Lasten kädet eivät ylipäänsä ole niin puhtaita kuin niiden olisi hyvä olla. Vanhemmat ovat eivät myöskään opeta lapsilleen hyviä käsienpesurutiineita.

Tutkimuksen mukaan nykyistä paremman käsihygienian avulla sairaspäiviä voitaisiin vähentää jopa kolmanneksella. Se olisi tuotemerkin mukaan tärkeää, sillä "lukuisat sairaslomapäivät voivat vaikuttaa lapsen oppimisprosessiin ja johtaa tarpeettomaan lääkkeiden käyttöön. Lapsen sairastelut vaikuttavat myös vanhempien töihin, kun he joutuvat jäämään kotiin huolehtimaan sairaista lapsistaan."

Leikki-ikäisillä lapsilla voikin olla jopa 80 sairaspäivää vuodessa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Petri Honkonen ottaa ärhäkkäästi kantaa sisäilmasta sairastuneiden puolesta: "Vähättelyn ja luulosairaiksi leimaamisen on loputtava"

Lapin-matkailun odotetaan kasvavan myös tänä talvena Thomas Cookin konkurssista huolimatta

Maksamaton vieras vietti aamupäivän sinnikkäästi jyväskyläläisen kahvilan sisätiloissa – henkilökunta nappasi siipeilijän lopulta nalkkiin

Opetusministeri Andersson Ylen Ykkösaamussa: Sitova mitoitus oppilashuoltoon tarkoitus saada tällä hallituskaudella

Metsästäjä losautti Päijänteeseen pudonnutta sorsaa veneestä – ei olisi kannattanut

Ruokalähetti voi joutua yrittäjäksi vasten tahtoaan – työministeri lupaa alustatyöntekijöille aiempaa paremmat oikeudet

Hävittäjät uusitaan, mutta pitääkö myös Hawkit päivittää? – Loikka harjoituskoneista uusiin hävittäjiin on pitkä

Jyväskylän AaltoAlvarin vastasauna on ollut kuukausia poissa käytöstä, eikä avaamisajankohdasta ole tietoa – Saunaseura huolestunut tilanteesta

Jorman tilaaman otsalampun laturi räjähti: "Se oli jumalaton pamaus" – Julkinen keskustelu turvallisuudesta sai pelastustoimen aloittamaan akkupalojen tilastoinnin

Todistusvalinnasta tulee pääväylä korkeakouluun ensi keväänä – Yliopistot julkaisivat tiedot aloituspaikkojen osuudesta jo kesällä 2018, milloin tulevat ammattikorkeakoulujen tiedot?

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.