Jopa 30 000 ilman sähköä Keski-Suomessa – koko maassa lähes 170 000

Valio-myrsky on aiheuttanut perjantaina sähkökatkoja ympäri maakuntaa. Pelkästään Elenian verkkoalueella Keski-Suomessa oli pahimmillaan yli 30 000 asiakasta ilman sähköä. Jyväskylässä sähkökatkot kestivät pisimmillään yli tunnin. Pahimmillaan Jyväskylän Energian asiakkaista ilman sähköä oli 3000 taloutta.

Sähkökatkoja voi esiintyä Elenian asiakkailla ainakin seuraavilla paikkakunnilla: Jyväskylä, Jämsä, Laukaa, Kannonkoski, Karstula, Keitele, Keuruu, Kinnula, Kivijärvi, Kyyjärvi, Kuhmoinen, Muurame, Multia, Perho, Pihtipudas, Petäjävesi, Saarijärvi, Soini, Uurainen, Viitasaari, Ähtäri ja Äänekoski.

Vaajakoskella, Luhangassa, Hankasalmella, Laukaassa, Toivakassa, Korpilahdella, Leivonmaalla ja Joutsassa sähköt ovat poikki myös Järvi-Suomen Energian asiakkailta.

Jyväskylän Energian asiakkailta sähköjä on katkennut Myllyjärven, Köhniön, Mannilan, Kangasvuoren, Halssilanrinteen ja Huhtakeskuksen alueilla.

Savon Voimalla on katkoja Keiteleellä, Konginkankaalla, Äänekoskella, Viitasaarella, Vesangolla, Konnevedellä sekä Hankasalmella.

Yhteensä Valio-myrsky on katkassut sähköt liki 170 000 kotitaloudelta. Katkoja on eniten Keski- ja Itä-Suomessa.

Sähköyhtiöt varoittavat, että vikojen korjaus voi kestää pitkälle huomiseen.

Teleoperaattoreilla on useita vikaantuneita mobiiliverkon tukiasemia ja matkapuhelinten kuuluvuushäiriöitä. Häiriöitä on esiintynyt lisäksi ainakin Elisan kiinteän verkon laajakaistassa Laukaan ja Jyväskylän alueella.

Sähkölinjojen vikoja ei  tule ryhtyä korjaamaan itse. Sähköyhtiöiden häiriötilannesivut ja yhtiökohtaiset vikanumerot on löytyvät täältä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.