Jopa 70 prosentissa kotitalouksista on vapaasti kopioitavissa oleva avainjärjestelmä

Kiinteistöliitto muistuttaa, että taloyhtiön vastuulla on huolehtia lukitusjärjestelmä nykyaikaiseksi.

Kiinteistöliitto on huolissaan Abloyn tilastotiedosta, jonka mukaan jopa 70 prosentissa suomalaisista kotitalouksista on vapaasti kopioitavissa oleva avainjärjestelmä. Kiinteistöliitto muistuttaa, että taloyhtiön vastuulla on huolehtia avaimista ja lukoista sekä siitä, että lukitusjärjestelmä vastaa nykyajan vaatimuksia.

– Yhtiön tulee huoltaa lukitusjärjestelmää säännöllisesti. Yhtiön tulisi pitää huolta, että sen lukitusjärjestelmä on riittävän moderni ja mahdollisimman turvallinen, sanoo Kiinteistöliiton lakimies Kaisu Terkki tiedotteessa.

Lukitusturvallisuuteen kehotetaan kiinnittämään erityistä huomiota remonttien aikana. Jonkun on syytä pitää kirjaa siitä, mitä avaimia on luovutettu kenellekin, ja huolehtia avainten saamisesta takaisin aikanaan.

Kiinteistöliiton mukaan toimivalla lukituksella taloyhtiö sekä vähentää murtojen riskiä että turvaa huoltoyhtiön ja pelastusviranomaisten pääsyn taloon tarvittaessa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Valtiovarainministeriön tuore budjettiehdotus julkaistaan

Hallitus jatkaa kaksipäiväisiä koronaneuvotteluja Säätytalolla

Katiska-oikeudenkäynnissä käsitellään tänään Niko Ranta-ahon syytettä ex-puoliso Sofia Belorfin pahoinpitelystä

Heinolassa järvellä potkurivian vuoksi ajelehtinut alus ja sen matkustajat on saatu maihin

Hevonen vajosi mutaojaan, aasi ilmoitti huudoillaan kaverinsa hädästä

Marin A-studiossa: Karanteeni- ja testauslinjauksessa olisi kaivattu selvempää viestintää – "Kyse ei ole poliittisesta päätöksestä vaan viranomaispäätöksestä"

Korona tukahduttaa opiskelijabileet Jyväskylässä: tursajaiset siirtyvät, osa yökerhoista pysyy kiinni, eikä Kauppakadun Approkaan ole varma

Jyväskylä hakee 750 000 euron säästöjä muun muassa kirjastoista ja lasten liikunnasta – palveluja supistetaan, maksuja korotetaan ja henkilöstöä vähennetään

Murhan yrityksen kohteeksi joutunut Pekka Kataja palaa julkisuuteen ensi lauantaina – "Perunakuopasta pois"

Marin A-studiossa: Karanteeni- ja testauslinjauksessa olisi kaivattu selvempää viestintää – "Kyse ei ole poliittisesta päätöksestä vaan viranomaispäätöksestä"

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.