Joukko Jyväskylän kaupunginvaltuutettuja kritisoi virkamiesjohtoa Pride-liputuksesta

Kuusi Jyväskylän kaupunginvaltuutettua kritisoi kaupungin virkamiesjohdon päätöstä vetää sateenkaariliput kaupungintalon salkoihin Jyväskylä Pride -viikon kunniaksi.

– Ensinnäkin paraatipaikalla liputtaminen antaa vaikutelman siitä, että kaupunki on joko tapahtuman järjestäjä tai ainakin edustaa tapahtuman ja/tai sen järjestäjän tavoitteita. Kun kyseessä on vahvasti poliittisiakin tavoitteita edustava tapahtuma ja järjestäjä, ei osallistuminen ole aivan ongelmatonta, kirjoittavat Marika Visakorpi (kd.), Tomi Kuosmanen (kd.), Kati-Erika Timperi (kok.), Heidi Rentola (kesk.), Johanna Karjula (kesk.) ja Tapani Mäki (ps.) Keskisuomalaisen mielipidesivulla.

Valtuutetut kysyvät, oliko kaupungin tarkoituksena kannattaa esimerkiksi alaikäisten sukupuolenkorjauksia. He ottavat kantaa myös kaupunginjohtaja Timo Koiviston päätökseen ryhtyä tapahtuman suojelijaksi.

– Vaikka päätös oli hänen omansa, edustaa hän ratkaisullaan asemansa vuoksi väistämättä Jyväskylän kaupunkia, valtuutetut kirjoittavat.

Kaupunginjohtaja Timo Koivisto oli Jyväskylä Pride -tapahtuman suojelija. Vieressä marssi kaupunginvaltuuston puheenjohtaja ja kansanedustaja Riitta Mäkinen (sd.). Kuva: Venla Tirkkonen
 

Seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen oikeuksia ajavaa Pride-viikkoa vietettiin Jyväskylässä 18.–25. elokuuta.

Lue mielipidekirjoitus kokonaisuudessaan tästä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tekikö Jyväskylän kaupunki oikein liputtaessaan Pride-tapahtuman puolesta?

Kouvolassa varastettiin ja poltettiin kaupungintalon sateenkaarilippu – Jyväskylän Pride ei kokenut vastoinkäymisiä: "Täälläpäin ihmiset ovat ilmeisesti järkevämpiä"

Jyväskylän Pride oli Petteri Orpon ensimmäinen – "Alaikäisten oikeutta määritellä omaa itseään pitää vahvistaa"

Video ja kuvasarja: Iloista juhlintaa ja tärkeitä aiheita – Pride-kulkueeseen osallistui toistatuhatta marssijaa