Joukko valtuutettuja haluaa Keuruulle kiintiöpakolaisia

Keuruun kaupunginvaltuutettu Simo Jämsä (ps.) on tehnyt valtuustoaloitteen 4–5 kiintiöpakolaisperheen vastaanottamiseksi Keuruulle. Yhdeksän muuta valtuutettua on puolestaan jättänyt vaatimuksen Jämsän aloitteen pikaisesta tuomisesta valtuuston käsiteltäväksi.

Jämsä esittää, että kaupunki ryhtyy neuvottelemaan Keski-Suomen ely-keskuksen kanssa niin, että "Keuruulle saataisiin alkuun 4–5 kiintiöpakolaisperhettä ja jatkossa saman verran tai enemmänkin, mikäli vastaanottaminen ja kotouttaminen onnistuu toivotulla tavalla".

– Puolueemme kanta turvapaikanhakijakysymykseen on "ei" vastaanottokeskuksille, "kyllä" kiintiöpakolaisille. Olemme etuajassa, kun esitämme, että saamme kiintiöpakolaisia (YK:n pakolaisjärjestö) UNHCR:n leireiltä. Kaikkien on kannettava vastuunsa, ja mitä nopeammin toimimme, sen varmemmin meille ei pakkosiirretä turvapaikanhakijoita.

Jämsän aloitetta kiirehtivät valtuuston käsiteltäväksi perussuomalaisten Jonna Salkinoja, Joonas Röppänen ja Harri Oksanen sekä Mika Nissinen (kesk.), Helena Kukkamo (kesk.), Kaija Asunmaa (kd.), Ilari Kotimäki (hyvä veli -ryhmä), Antero Pohjonen (Haapamäki kylä jos mikä -ryhmä) ja Ari Kakkuri (sd.).

Kiintiöpakolainen on UNHCR:n pakolaiseksi katsoma henkilö, jolle on myönnetty maahantulolupa valtion budjetissa vahvistetun pakolaiskiintiön piirissä.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .