Joulukeräykset pyörähtävät jälleen käyntiin

Joulun hyväntekeväisyyskeräykset ovat jälleen käynnissä. Kirkollisten järjestöjen keräyskohteina ovat tänä jouluna varsinkin lapset ja nuoret.

Kirkon Ulkomaanavun adventtikeräyksellä tuetaan tänä vuonna erityisesti Angolan lapsia. Varat käytetään koulujen ja terveysasemien rakentamiseen sekä ravitsemuksen ja toimeentulon parantamiseen sisällissodan riivaamassa maassa.

Kansanlähetys tukee joulun keräyksellään junioreiden ja nuorten parissa tehtävää työtä Suomessa ja ulkomailla. Kotimaassa keskitytään koululaistyöhön.

Suomen lähetysseuran joulukeräys tukee aids-työtä Afrikassa ja Aasiassa, ja Suomen Pipliaseuran keräyksellä lahjoitetaan raamattuja Intian köyhimmille kristityille.

Pelastakaa Lapset -yhdistyksen joulukeräys kantaa nimeä "Onko täällä kilttejä aikuisia" ja sillä tuetaan haavoittuvissa oloissa eläviä lapsia ja nuoria kotimaassa, Suomen lähialueilla, Etelä-Aasiassa sekä Itä- ja Länsi-Afrikassa.

Pelastusarmeijan perinteisiä joulupatoja saadaan odottaa vielä joulukuun puoliväliin, mutta internetissä patakeräys alkaa jo maanantaina.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.