Joulukoristeita kuljettanut rekka ja henkilöauto rajussa nokkakolarissa Nelostiellä – puoliperävaunuyhdistelmä ajautui peilijäässä olevalla tiellä vastaantulijoiden kaistalle

Rekka ja henkilöauto kolaroivat rajusti maanantaiaamuna Nelostiellä Pihtiputaan Rönnynkylän kohdalla. Pelastuslaitos sai hälytyksen tieliikenneonnettomuudesta kello 6.37.

Etelästä pohjoiseen matkalla olleen joulukoristeita kuljettaneen puoliperävaunuyhdistelmän kuljettaja menetti ajoneuvon hallinnan, jolloin yhdistelmä suistui vastaantulijoiden kaistalle.

Toisesta suunnasta vastaan tuli henkilöauto, joka törmäsi suoraan rekan keulaan noin kahdeksankymmenen kilometrin tuntivauhdista.

– Henkilöauton kuljettajan kohdalla puhutaan tällä hetkellä lievästä loukkaantumisesta, mutta tarkempaa tietoa mahdollisista sisäisistä vammoista ei ole. Hän oli kuitenkin jalkeilla, kun pelastuslaitos pääsi paikalle, päivystävä palomestari Henrik Hellström Keski-Suomen pelastuslaitokselta kertoo.

– Hänet on pelastanut se, että kyseessä oli uudehko henkilöauto. Henkilöauton keula on tällä hetkellä aivan tuhannen kappaleina pitkin Nelostietä, hän jatkaa.

Hellströmin mukaan tie oli onnettomuuspaikalla aivan peilijäässä. Liukkaus vaikuttaisi myös aiheuttaneen yhdistelmäajoneuvon hallinnan menetyksen.

Pelastuslaitoksen toimet ovat edelleen käynnissä onnettomuuspaikalla. Toinen Nelostien kaistoista on edelleen poikki ja pelastuslaitos ohjaa liikennettä paikalla.

Hellström arvioi hieman kahdeksan jälkeen, että onnettomuuden raivaus- ja selvittämistyöt häiritsevät aamulla liikennettä vielä noin tunnin ajan. Traffic Management Finlandin Liikennetilanne-palvelun mukaan toiminta onnettomuuspaikalla loppui hieman ennen aamuyhdeksää.

Onnettomuus häiritsee liikennettä vielä maanantaina iltapäivällä, kun onnettomuusrekkaa nostetaan Nelostiellä.

Onnettomuusrekkaa nostettiin maanantaina iltapäivällä Nelostiellä. Kuva: Sami Rahkonen
 

Juttua päivitetty kauttaaltaan kello 8.33. Lisätty kuva nostotöistä klo 13.56.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Hoitoalan opinnot eivät houkuta nuoria entiseen tapaan – sairaanhoitajaksi opiskeleva Otto Hyvärinen, 24, on kuitenkin tyytyväinen valintaansa: "Teen tärkeää työtä"

Selkeä sää lupaa pakkasia – Etelä-Karjalan pelastuslaitos varoittaa heikoista jäistä

HS-gallup: Puolueiden kannatus näyttää vakiintuneen, perussuomalaiset edelleen ykkösenä

Pikkulasten vanhemmat ovat tyytyväisempiä elämäänsä kuin muut samanikäiset – mediasta välittyy usein hyvin raskas kuva pikkulapsiperheiden arjesta, arvioi tutkija

Muuramelaista Marika Lehtosta saattoi onnistaa työnhaussa pitkän hakemusrumban jälkeen: "Täällä pääsee puhumaan heti asiaa"

Näin Riitta Mäkinen kommentoi poissaolojaan valiokuntakokouksista – nosti esiin kaksi syytä

Yli 16-kiloinen jättihauki yllätti karstulalaiset kalamiehet: "Isoin kala, jonka olen ikinä nähnyt" – katso hurjat kuvat

Kaahasi poliisia pakoon, murtautui omakotitaloon, yritti paeta putkasta – saarijärveläismiehelle puolen vuoden vankilatuomio

Sähköpostihuijaus vei jyväskyläläismieheltä tonnin – "Voi sanoa, että pikkaisen kismittää"

Kotkien piinaama valkohäntäpeura pelastui jäiltä ilmatyynyaluksen kyydissä Lappajärvellä

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.