Uusi käänne joulukranssin paloturvallisuusriskistä

Joulukranssin käyttöä ei ole syytä kieltää kerrostalon ovessa, sanoo Suomen Pelastusalan Keskusjärjestön tiedotuspäällikkö Juha Hassila.

Hassila viittaa kommentillaan Ylen verkkosivuilla julkaistuun uutiseen, jonka mukaan joulukranssi kerrostalon ovessa on riski paloturvallisuudelle.

Yle uutisoi tänään aamupäivällä, että pelastuslain tulkinnan mukaan kranssia ei saa laittaa huoneiston ulko-oveen. Ylen haastattelema valvontapäällikkö Veli-Pekka Laaksonen Satakunnan pelastuslaitokselta sanoo, että ovessa kranssit ovat poistumistiellä, missä ei saa säilyttää palavaa materiaalia.

Keskisuomalaisen haastattelema Hassila korostaa, että lakipykällä viitataan enemmänkin esimerkiksi pahvilaatikoihin, huonekaluihin, lehtinippuihin tai muihin säilytysomaisiin tavaroihin. Hän on päivittänyt tiedon myös pelastustoimen Facebook-sivulle.

– Tässä on kyse pelastuslain 10. pykälän soveltamisesta, jonka mukaan uloskäytävällä ei saa säilyttää tavaraa. Joulukranssit ja muut ovikoristeet eivät yleensä ole tuossa pykälässä tarkoitettuja tavaroita, tilapäivityksessä kirjoitetaan, pelastustoimen Facebook-sivulla todetaan.

– Säännöksen tulkintakäytäntö on ollut pelastuslaitoksissa vaihtelevaa ja tiukimmillaan esimerkiksi joulun aikaan kerrostalojen huoneistojen ovissa erittäin yleisiä ovikoristeita on pidetty tavaran säilyttämisenä uloskäytävillä. Säilyttämisellä ei säännöksessä tarkoiteta tavanomaisia ilmoitustauluja, kynnysmattoja ja ovikoristeita. Niistä ei voida katsoa aiheutuvan sellaista vaaraa paloturvallisuudelle, että niiden käyttö tulisi lailla kieltää, tilapäivityksessä sanotaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Mopovandaalit iskivät nyt Kuokkalan yhtenäiskoulun tekonurmelle – "ei taida olla kypärän alla kovin paljon järkeä"

Itäsuomalaiselle leirintäalueyrittäjälle syytteet nuorten kesätyöntekijöiden seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja ahdistelusta

Poliisihallitus löysi rahapelien ikärajavalvonnasta vakavia puutteita –  vain joka neljättä nuorta pyydettiin todistamaan ikänsä

Emeritusprofessori Haaviston rikosepäilystä: "Heittää varjon presidenttihaaveiden ylle"

Vastaava lääkäri: Korona nostaa taas päätään Keski-Suomessa, testimäärät Jyväskylässä jyrkässä nousussa – "Tällä viikolla tulee uusia tautitapauksia"

Raati testasi markkinoiden kuusi käsidesiä – voittaja erottui tuoksulla ja tuntumalla

Helsingin hovioikeus kovensi sarjahyväksikäyttäjän tuomiota – mies myi nuorille nuuskaa, jotta nämä suostuisivat seksuaalisiin puheisiin ja tekoihin

EU:n elpymisvälineen koko tai lainojen ja avustusten suhde ei muuttunut huippukokouksen alla – Marin Twitterissä: Ehdotuksessa askelia oikeaan suuntaan, mutta elpymisvälineessä vielä työtä

Oikeustieteellisiin opintoihin otetaan ilmoitettua enemmän opiskelijoita pisteytysvirheen takia

THL: Keski-Suomessa yksi uusi koronavirustartunta – pitkä nollaputki katkesi

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.