Joulukuusen voi viedä Jyväskylässä maksutta kierrätykseen maanantaihin mennessä

Muuramessa kuusten keräystä tehostetaan aiemmista vuosista.

Joulukuusten keräys alkaa Jyväskylässä ja Muuramessa loppiaisen jälkeen. Jätteenkäsittely-yritys Mustankorkea kerää ja käsittelee maanantaihin 8. tammikuuta mennessä keräyspisteisiin toimitetut kuuset maksutta.

Muuramessa kuusten keräystä tehostetaan aiemmista vuosista. Toisin kuin aiempina vuosina, muuramelaisten omakotitalojen ja pienten, alle viiden huoneiston asunto-osakeyhtiöiden asukkaiden kuuset kerätään hyötykeräyspisteiltä.

Yli viiden huoneiston yhtiöiden asukkaat voivat viedä kuusensa oman taloyhtiön jätekatokselle. Näin toimitaan myös Jyväskylässä.

– Erilliskeräyksellä haluamme parantaa kierrätysastetta. Kun kuuset on aiemmin kerätty Muuramessa sekajätteen tyhjennysten yhteydessä, on ne myös käsitelty sekajätteenä. Nyt kuuset saadaan hyötykäyttöön, kertoo Mustankorkea Oy:n kuljetusvastaava Terttu Nyberg.

Kuusten keräys jatkuu Jyväskylässä ja Muuramessa tammikuun loppuun saakka.

– Ei siis kannata huolestua, jos oman taloyhtiön kuusia ei ole haettu pois heti ensimmäisen viikon aikana. Kaikki kerätään kyllä, Nyberg sanoo.

Aikataulussa jätekatoksiin ja hyötykeräyspisteille jätetyistä joulukuusista ei mene erillistä maksua. Tämän jälkeen kuuset kerätään kiinteistöiltä sekajätteenä ja niistä veloitetaan jätetaksan mukainen maksu.

Kuuset tuodaan Mustankorkean jätekeskukselle, missä ne haketetaan ja hyödynnetään kompostoinnissa tukiaineena.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .