Joulun yöjunat jo lähes täysiä

Mikäli halajaa joulun aikaan junalla pohjoiseen, kannattaa liput varata pian. Useista joulun ajan yöjunista nimittäin on jo myyty auto- ja makuupaikat loppuun ja päiväjunatkin täyttyvät vauhdilla.

VR lisää yöjunia Helsingin ja Rovaniemen sekä Helsingin ja Kolarin välille joulusesongin ajaksi, mutta niihinkin on tehty jo paljon varauksia.

Keskiviikkona 21. joulukuuta Helsingistä Kemijärvelle klo 19.26 lähtevästä yöjunasta on jo myyty auto- ja makuupaikat loppuun. Kolariin klo 21.23 ja Rovaniemelle klo 22.30 lähtevistä yöjunista on autopaikat loppuunmyyty.

Torstaina 22. joulukuuta lähes kaikki yöjunat on auto- ja makuupaikkojen osalta loppuunmyyty.

Aatonaattona Kemijärven-yöjuna on lähes loppuunmyyty, samoin autopaikat junista Rovaniemelle klo 22.30 ja Kolariin klo 21.23.

Päiväjunista lähes täynnä on Helsingistä Ouluun aatonaattona klo 15.30 lähtevä Pendolino-juna. Muissa päiväjunissa on vielä tilaa, mutta iltapäivän suosituimmat pitkän matkan kaukojunat täyttyvät jo kovaa vauhtia.

Joulu on yksi vuoden vilkkaimmista junamatkustuksen sesongeista. Menoliikenteessä Helsingistä muualle Suomeen kulkee vilkkaimpien päivien aikana yli 50 000 matkustajaa. Eniten matkustajia on 21.-23. joulukuuta.

Joulun paluuliikenne jakautuu tasaisesti useille päiville. Suosituimmat paluupäivät ovat 26. ja 27. joulukuuta, mutta kaikissa junissa on vielä tilaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.