Journalistiliitto kummeksuu porttikieltoja Perussuomalaisten puoluekokoukseen

Journalistiliiton puheenjohtaja Hanne Aho kummeksuu perussuomalaisten päätöstä evätä media-akkreditointeja Jyväskylän puoluekokouksessa.

– Erikoinen ratkaisu ja aika lyhytnäköistä, Aho kommentoi Keskisuomalaiselle.

Perussuomalaisten puoluevirkailija, työmies Matti Putkonen vahvisti perjantaina, että puoluetoimisto on hylännyt useita media-akkreditointeja. Yksi hylkypäätöksen saaneista on vapaa kirjoittaja ja kolumnisti Kaarina Hazard, joka paheksui perussuomalaisten toimintaa Twitterissä näin:

”Näkyviin jätetyn viestinsaajaketjun mukaan meitä torjuttuja on kaikkiaan 13. Yritä tässä nyt sitten dialogia, työmies Putkonen”. Hazardin avautuminen on saanut paljon huomiota Twitterissä.

Putkonen perusteli kielteisiä media-akkreditointeja sillä, että "me ei haluta tänne sellaisia, jotka eivät edusta meidän kannalta relevantteja lehtiä tai mediaa".

– Esimerkiksi Kaarinalla ei ollut mitään toimeksiantoja, Putkonen totesi.

Oliko näitä hylättyjä akkreditointeja Hazardin mainitsema 13?

– Todennäköisesti, en ole laskenut. Hyväksyttyjä media-akkreditointeja on noin sata, Putkonen vastasi.

Journalistiliiton puheenjohtaja Aho katsoo, että mediaväen olisi hyvä käydä puoluekokousten kaltaisissa tilaisuuksissa avartamassa näkökulmiaan.

– Jos minä olisin puoluevirkailija, toivoisin, että journalisteilla olisi puolueestani mahdollisimman laajat ja hyvät tiedot. Moni toimittaja käy yleisen ja poliittisen sivistyksen takia erilaisissa tilaisuuksissa, jotta heillä on parempi mahdollisuus ymmärtää esimerkiksi puolueen toimintaa. Minun on vaikea ymmärtää, miksei joku puolue haluaisi kertoa toiminnastaan toimittajille. Ja sitä paitsi meillä on paljon freelancereita, joilla ei ole suoraa työpaikkaa, Aho sanoi.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .