Journalistiliitto pitää kunnianloukkausoikeudenkäyntiä nurinkurisena

Journalistiliiton mukaan toimittaja-kirjailija Johanna Vehkoon kunnianloukkausoikeudenkäynti on kohtuuton. Liitto otti oikeudenkäyntiin kantaa tiistaina medialle lähettämässään tiedotteessa. Liitto perustelee kohtuuttomuutta sillä, että Vehkoo on liiton mukaan ollut kunnianloukkaustuomiota tälle ajavan kaupunginvaltuutettu Junes Lokan silmätikkuna jo pitkään.

–  Nurinkurinen oikeudenkäynti kertoo, että syyttäjä, poliisi, lainsäädäntö tai suomalainen yhteiskunta ylipäätään ei ole valmistautunut vihapuheongelman ratkaisemiseen tai nettitrollien kitkemiseen.

Oikeusjärjestelmän on liiton mukaan tunnistettava, milloin sitä yritetään käyttää painostamisen tai kiusaamisen välineenä. Liiton mukaan toimittajien kiusaaminen ja heidän työnsä vaikeuttaminen syytteitä tehtailemalla on kansainvälinen ilmiö, jota yritetään nyt tuoda Suomeen.

–  Journalistien työ on julkista, ja siihen kohdistuva kritiikki kuuluu asiaan. Häirintä tai vaino eivät sen sijaan kuulu kenenkään työhön. Ne ovat uhka sananvapaudelle, liitto jyrähtää.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.