Joutsan vesitornin ylävesisäiliö tarkastettu – syy ulosteperäisille bakteereille vedessä ei selvinnyt, vesi edelleen keitettävä

Joutsan vesitornin ylävesisäiliö tarkastettiin ja puhdistettiin keskiviikon vastaisen yön aikana.

Tarkastus tehtiin, koska Jyväskylän kaupungin ympäristöterveydenhuolto löysi ulosteperäisen saastumisen osoittavaa Escherichia coli -bakteeria Joutsan vesitornin pintakerroksesta. Näytteet otettiin viime torstaina ja ne valmistuivat tämän viikon tiistaina.

Syy sille, miksi veteen oli päässyt ulosteperäisiä bakteereja, ei tuoreessa tarkastuksessa varmuudella selvinnyt. Tarkastuksessa ei löydetty vakavia puutteita säiliön rakenteissa. Myöskään valumajälkiä ei säiliön sisäpuolella havaittu.

Joutsan Vesihuolto Oy tiivistää vielä varmuuden vuoksi huoltoluukun kansirakenteet ja uusii säiliön tuuletusputkien verkotukset. Säiliön likaantunut vesi on poistettu ja säiliö on pesty sekä desinfioitu.

Jyväskylän kaupungin ympäristöterveydenhuolto jatkaa torstaina säiliön ja verkostoveden laadun seurantaa. Alustavia tuloksia uusista tutkimuksista on saatavilla perjantaina.

Vedenkeittokehotus on yhä voimassa koko Joutsan ja Luhangan kuntien talousvesiverkoston alueella lukuun ottamatta Mieskonmäen vesiosuuskunnan jakelualuetta. Kloorin syöttöä verkostoon jatketaan.

Vesi on pitänyt keittää jo useiden viikkojen ajan Joutsassa. Vedenkeittokehotus annettiin ensimmäisen kerran 17. elokuuta koskien Leivonmäen taajamaa ja Kivisuon vesiosuuskuntaa. Keittokehotus laajeni koskemaan koko Joutsaa ja Luhankaa 28.8.

Alun perin vesiongelmien syyksi epäiltiin jakeluverkossa tapahtunutta putkirikkoa.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .