Joutsassa syttyi aamulla tulipalo rakennuksen tuulikaapista – "Kyseessä on ilmeisesti vapaa-ajan asunto, jossa ei ole ihmisiä paikalla"

Joutsassa Harantiellä syttyi tuntemattomasta syystä rakennuspalo asuinrakennuksen tuulikaapista torstaiaamuna noin kello viisi.

Päivystävä palomestari Tomi Jousmäki arvioi kyseessä olevan jonkinlainen vapaa-ajan asunto, jossa ei tällä hetkellä ole asukkaita paikalla. Ilmoitus pelastuslaitokselle tuli vartiointiliikkeen kautta.

– Rakennus on sen verran sivussa, että palosta ei aiheutunut hajuhaittaa naapurustolle, Jousmäki kertoi aamulla.

Kello 10 jälkeen aluepalomestari Lauri Laine kertoi, että rakennuksen yläkerrasta raivattiin vielä viimeisiä palopesäkkeitä. Lisäksi paikalla tehtiin jälkivahingontorjuntaa puolelle, joka ei palanut, mutta kärsi savu- ja vesivahinkoja.

– Tuollaista vanhaa taloa on aika hankala raivata yläkautta. Hidasta touhua, kun pitää olla paineilmalaitteet, moottorisahat sun muut mukana, Laine kertoi.

Laineen mukaan työmaalla tulee olla tarkkana, koska osa kantavista rankenteista on palanut lähes täysin, eikä välipohjan alaosan kunnosta ole tietoa.

Torstaipäivällä puoli kolmelta aluepalomestari Laine kertoi, että pelastuslaitoksen yksiköt ovat poistuneet paikalta.

– Pelastuslaitos joutui palaamaan paikalle, koska jostakin palopesäkkeestä syttyi palo uudestaan kello 13 aikaan. Tällaista se toisinaan on: hetken on hiljaista, mutta sitten palo syttyy uudestaan välipohjasta.

Hänen mukaansa JVP Group vartioi paloa ainakin seuraavan vuorokauden.

Uutista päivitetty 14.11. kello 10:28: Lisätty aluepalomestari Lauri Laineen kommentit.

Uutista päivitetty 14.11. kello 14:42: Aluepalomestari Laine kertoo, että pelastuslaitoksen yksiköt eivät enää ole aktiivisesti paikalla.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Pekkariset tänään Linnaan jo 40. kerran – Maurin lento Brysselistä laskeutuu vain tunteja ennen kättelyä

Keuruun kaupunginjohtaja Hannu Mars pyrkii Rauman nokkamieheksi – hakijoiden joukossa myös kaksi muuta keskisuomalaisittain tuttua nimeä

Rekka suistui yöllä Nelostieltä Viitasaarella ja pyyhkäisi mukaansa kylätalon kulmaa: nosto-operaatio hidastaa liikennettä useita tunteja – katso kuva

Kun Suomi on kotimaa ja sukunimi: Itsensä Miss Finlandiksi esitellyt Heidi Suomi on saanut kuulijat huvittumaan – "Se on aiheuttanut ihmetteleviä katseita"

Mies kuoli huoneistopalossa Kaarinassa

Yön uutiskooste: Tänään juhlitaan 102-vuotiasta Suomea, Linnan juhlien teemana tieto ja yhteiskunnallinen keskustelu, useita mielenosoituksia luvassa

Huhumylly SDP:ssä kiihtyy pääministerivaalin alla: ”Ilman muuta tiukka tilanne tuo jännitteitä puolueen sisälle”

Kahdesti haavoittunut veteraani juhlii tänään Linnassa – näin jämsäläinen Viljo Nokelainen kertoo sotatiestään

Keski-Suomeen yksi uusi eversti ja reservin majuri – katso tästä kaikki ylennyksen saaneet

HS: Ulkoministeriön konsulipäällikkö syyttää ministeri Haavistoa pelolla johtamisesta

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.