Joutsenlahti vasten tahtoaan tutkinnanjohtajaksi

Komisario Juha Joutsenlahti sanoo suostuneensa vastentahtoisesti tutkinnanjohtajaksi Ulvila-juttuun. Joutsenlahden mukaan hän oli henkirikoksen aikaan joulukuussa 2006 todella työllistetty. Tutkittavana oli kaksi henkirikosta, minkä lisäksi hänellä oli johdettavanaan huumeryhmä ja rikostietopalveluyksikkö. Koska Joutsenlahden kollega oli poissa, murhajuttu tuli lopulta Joutsenlahden harteille.

Joutsenlahti kertoi käräjillä Porissa tänään myös yrittäneensä siirtää jutun tutkinnan noin kolmen kuukauden jälkeen keskusrikospoliisille. Syynä tähän oli Joutsenlahden mukaan se, että KRP pystyisi keskittymään juttuun täysipainoisesti ja uusin silmin.

Jutun siirto KRP:hen kuitenkin peruuntui.

Joutsenlahti toimi Ulvilan murhajutun tutkinnanjohtajana aina vuoden 2008 elokuulle saakka, jolloin hänet siirrettiin syrjään.

- - -

Korjattu aiempaa uutista: Aiemmassa jutussa kerrottiin virheellisesti, että Auer olisi puolustanut tänään oikeudessa rauhallisuuttaan. Auerin rauhallisuutta käsiteltiin oikeudessa jo elokuussa. Teknisen vian vuoksi linjoille pääsi tuolloinen juttu.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.