Sipilä: "Jo on kumma, jos ihmiset eivät saa asua siellä missä haluavat"

Keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä uskoo hajautettuun yhteiskuntaan. Hän havahtui  jo yrittäjävuosinaan siihen, ettei toimintoja aina tarvitse keskittää.

–Amerikkalainen asiakas teki kaupan sillä ehdolla, että työ tehdään Kajaanissa. Meillä oli toimintaa 16 maassa ja Suomessakin kymmenellä paikkakunnalla. He olivat kuitenkin siinä käsityksessä, että Kajaanissa on alan paras osaaminen. Jos voidaan Kajaanista tehdä Kaliforniaan töitä, niin jo on kumma, jos ei voida omaa yhteiskuntaa rakentaa niin, että ihmiset saavat asua siellä missä haluavat, Sipilä sanoo Keskisuomalaisen haastattelussa.

Nyt Sipilän mukaan vallalla ovat toisenlaiset suuntaukset. Hän sanoo, että keskittämisen filosofia on asia, joka yhdistää Jyrki Kataisen (kok.) kuuden puolueen hallitusta. Sipilä kuitenkin aloittaisi keskittämisen julkisen hallinnon viroista.

–Julkisen hallinnon eläköitymisen kautta voisi miettiä jokaisen tehtävän kohdalla, voisiko sitä hoitaa muualla kuin pääkaupunkiseudulla.

Sipilä oli vieraili lauantaina Keski-Suomen Yrittäjäjuhlassa. Hän otti myös kantaa kansanäänestykseen EU-jäsenyydestä. Sipilän mielestä Suomessa pitäisi järjestää kansanäänestys EU-jäsenyydestä ainoastaan silloin, jos unionin perussopimusta muutettaisiin niin, että otettaisiin selkeä askel kohti liittovaltiota.

Lue lisää sunnuntain 27.1. Keskisuomalaisesta tai osta päivän näköislehti tästä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

RKP tyrmää puheet EU-kansanäänestyksestä