Juhannuksen menoliikenne paikoin ruuhkaista Keski-Suomessa – Ylinopeudet vieneet kortteja

Juhannuksen menoliikenne on näkynyt kasvaneina liikennemäärinä ja paikoin ruuhkautuneina tieosuuksina myös Keski-Suomessa. Jo torstaina iltapäivällä autojono mateli kävelyvauhtia tutussa paikassa: Vaajakosken ja Kanavuoren liikenneympyröiden välisellä tieosuudella.

Poliisi tiedotti 9-tien ruuhkautuneen Tampereelta Jyväskylän suuntaan kello 15.30 jälkeen. Sen sijaan nelostiellä pohjoisessa Keski-Suomessa ei ollut vielä kello 17 jälkeenkään juhannusruuhkista tietoa.

– Olemme täällä Pihtiputaalla ja täällä ei juhannusliikenne näy vielä millään tavalla. Todella rauhallista. Iltaa myöten se lisii kyllä varmasti kovasti, kun nythän vasta etelässä ovat päässeet töistä ja ennen kuin ehtivät tänne saakka, vanhempi konstaapeli Janne Salminen arvioi.

Liikennevirasto ennakoi varsinaisen ruuhka-ajan jatkuvat kello 20 saakka. Vaikka pohjoisessa Keski-Suomessa juhannusruuhkat eivät vielä torstaina alkuillasta näkyneet suurina liikennemäärinä, oli tien päällä kuitenkin kiireisiä ihmisiä.

– Pelkästään meillä on tässä jo 5–6 ajokorttia hallussa. Rattijuopumuksia ei ole tavattu, mutta ylinopeuksia on mitattu. Olikohan pahin 153 km/h henkilöautolla 100 km/h-rajoitusalueella, Salminen sanoi.

Suuremmilta onnettomuuksilta oli torstaina alkuiltaan mennessä Keski-Suomessa vältytty.

– Pieniä peltikolareita on ollut, mutta ne eivät ole liittyneet juhannusliikenteeseen, Salminen totesi.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .