Juko: Suomen hallitus tehnyt esityksen kiky-riidan ratkaisemiseksi

Luukkaisen mukaan esitys on vielä kaukana siitä, mihin kunta-alan palkansaajat olisivat tyytyväisiä.

Suomen hallitus on tehnyt esityksen, miten kunta-alan palkansaajien ja hallituksen erimielisyys kilpailukykysopimuksesta saadaan ratkaistua. Näin kertoo STT:lle Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestön (Juko) puheenjohtaja Olli Luukkainen. Luukkaisen mukaan esitys on vielä kaukana siitä, mihin kunta-alan palkansaajat olisivat tyytyväisiä.

Neuvotteluita kuitenkin käydään koko ajan yhdessä, ja Luukkaisen mukaan hallitus on viestinyt ratkaisuhalukkuudesta.

– Hallitus on lähtenyt hakemaan uutta tulokulmaa asiaan. Pyrimme katsomaan laajasti, miten kokonaisuus rakennetaan. Eilisen ja aamun aikana on ollut liikettä, Luukkainen sanoo.

Myös Suomen lähi- ja perushoitajaliitto Superin puheenjohtaja Silja Paavola sanoo, että hallitus ja kunta-ala ovat vielä kaukana toisistaan.

– Odotamme jotain tarkempaa tietoa siitä, mitä hallitus haluaa ja mihin hallitus suostuu, Paavola sanoo.

Hänen mukaansa nykyisellään kilpailukykysopimus tuottaisi 2 000 työtöntä ensi vuonna. Kunta-alan työntekijäliitot kertoivat eilen, että niiden mielestä hallitus yrittää ujuttaa kunnille ensi vuoden budjetissa uusia leikkauksia, jotka ovat kilpailukykysopimuksen vastaisia. Kunta-alan on tarkoitus allekirjoittaa kilpailukykysopimus maanantaina. Liitot ovat kuitenkin viestineet, että allekirjoittaminen on hyvin vaikeaa, jos hallitus ei poista ensi vuoden budjettiesityksessään kuntien talouteen kohdistuvia lisäleikkauksia.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.