Jumalan sanan verkkoversio meni uusiksi – julkaistaan perjantaina

Suomen evankelis-luterilainen kirkko lanseeraa perjantaina uudistuneen Raamattu.fi-verkkopalvelun ja uuden Piplia-sovelluksen. Palvelu ja sovellus ovat maksuttomia.

Raamattu.fi sisältää useita raamatunkäännöksiä sekä tekstiä taustoittavia oheismateriaaleja. Palveluiden sisältönä ovat keskeiset suomenkieliset raamatunkäännökset ja lisäksi kansainvälisiä käännöksiä muun muassa englanniksi ja venäjäksi. Käyttöliittymä on saatavilla suomeksi ja ruotsiksi. Raamattu.fi:n teksti on skaalautuvassa muodossa ja helposti luettavissa myös puhelimella.

Vuoden 1992 Kirkkoraamatun 1992 lisäksi Raamattu.fi:stä ja Piplia-sovelluksesta löytyvät Raamattu 1933/-38, Uusi testamentti ja Psalmit nykysuomeksi 1972, Agricolan Uusi testamentti 1548 nykykielellä luettavassa muodossa sekä DigiMarkus eli Markuksen evankeliumin käännös mobiilikäyttäjille 2017. DigiMarkus on myös kuunneltavissa.

Palvelusta löytyy myös ruotsinkielinen Bibel 2000. Lisäksi valikoimassa on venäjän synodaalikäännös sekä kolme englanninkielistä raamatunkäännöstä: King James Version, Good News Translation ja Contemporary English Version.

Palvelun perusosat ovat ilmaisia eivätkä edellytä kirjautumista. Lukuohjelmat ja osa tausta-artikkeleista sekä muista toiminnoista edellyttävät ilmaisen käyttäjätunnuksen luomista. Kirjautunut käyttäjä voi esimerkiksi lukea laajempaa raamattuvalikoimaa.

Raamattu.fi:n ja Piplia-sovelluksen esittelytilaisuus järjestetään perjantaina Helsingin Kirjamessuilla.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.