Junaliikenne meni sekaisin sähkökatkon vuoksi Etelä-Suomessa – kaksi rataosuutta poikki

Junaliikenne on pysähtynyt Etelä-Suomessa rataosuuksilla Helsinki–Riihimäki sekä Helsinki–Turku sähkökatkon vuoksi, kertoo VR.

Liikenneviraston Rataliikennekeskuksen mukaan vika alkoi liikenteenohjausjärjestelmässä seitsemän aikaan illalla. VR:n viestinnän mukaan viivästykset vaikuttavat yli 30 junaan.

Matkustajia pyydetään varautumaan viivästyksiin. Vian syytä yritetään paikallistaa, mutta sitä ei ole toistaiseksi saatu korjattua.

Jo aiemmin illalla junaliikenne häiriintyi Helsingin Pasilassa tapahtuneen yhden ihmisen kuolemaan johtaneen henkilövahingon vuoksi. Poliisi tutkii henkilön allejääntiä.

Tapaus aiheutti peruutuksia ja viivästyksiä lähi- ja kaukojuniin. Poliisi oli paikalla useamman partion voimin, kerrottiin Helsingin poliisista STT:lle alkuillasta.

Iltaseitsemän jälkeen yksiköt olivat poistuneet onnettomuuspaikalta.

Helsingin seudun Liikenne HSL kehottaa pääkaupunkiseudulla liikkuvia varautumaan mahdollisiin ruuhkiin. Bussit, metrot ja raitiovaunut kulkevat normaalisti, mutta kulkuvälineissä voi olla ruuhkaa, kun lähijunat on peruttu, HSL:lta kerrotaan STT:lle.

Liikkumiseen ja esimerkiksi lentokentälle menoon kannattaa varata tavallista enemmän aikaa. Ainakin Helsingin Rautatientorilla bussiliikenteessä on ollut ruuhkaa.

HSL:lla ei ole nyt mahdollisuuksia järjestää laajaa korvaavaa liikennettä, mutta esimerkiksi linja 562N alkaa kulkea lentokentälle reittiä Mellunmäki–Aviapolis–lentokenttä.

Junaliikenteessä vaikeuksien viikko

Myös eilen junaliikenteessä esiintyi laajoja häiriöitä.

Helsingissä ollut turvalaitevika pysäytti junaliikenteen aamulla pääkaupunkiseudulla ja aiheutti ruuhkaa pitkin päivää.

Puolitoista tuntia jatkunut vika aiheutti myöhästymisiä ja peruutuksia sekä lähi- että kaukoliikenteessä.

Juttua päivitetty klo 20:57 HSL:n kommenteilla.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.