Junaliikenne tökkii, lentoliikenne samoin – talvimyräkkä koettelee eri puolilla maata

Ilmatieteen laitos varoittaa, että ajokeli on monin paikoin erittäin huono maan etelä- ja keskiosassa runsaan lumentulon takia.

Kaukojunaliikenteessä on runsaasti myöhästymisiä eri puolilla maata sankan lumentulon takia. Myöhästymiset ovat VR:n mukaan yleensä puolesta tunnista tuntiin. Pääkaupunkiseudulla rantaradan lähijunaliikenne alkaa normalisoitua sähköratavaurion jäljiltä.

Helsingin ja Turun välisen rantaradan liikenne oli osittain poikki, koska tykkylumi kaatoi Inkoossa puita sähköradan rakenteisiin.

Myös lentoliikenteessä Helsinki-Vantaalla on painittu pulmien kanssa. Useat lennot ovat joko saapuneet tai lähteneet myöhässä, osa viivästyksistä on ollut jopa tunteja. Alkuillasta käytännössä kaikki lähtevät lennot olivat Finavian mukaan myöhässä. Osaa myöhästymisiä on voinut pahentaa Euroopan liikennetilanne, sillä esimerkiksi Amsterdamin kentän viikonvaihteen ruuhkia on purettu vielä tänään.

Lumi ja loska haittaavat tieliikennettä

Ilmatieteen laitos varoittaa, että ajokeli on monin paikoin erittäin huono maan etelä- ja keskiosassa runsaan lumentulon takia. Päivän aikana on sattunut lukuisia liikenneonnettomuuksia, mutta vakavammilta turmilta on tiettävästi vältytty.

Sisä-Suomen poliisi varoittaa, että tiet ovat Pirkanmaalla ja Keski-Suomessa lumisia ja erittäin liukkaita. Lisäksi pöllyävä lumi heikentää näkyvyyttä. Myös Varsinais-Suomessa ja Satakunnassa on tapahtunut useita onnettomuuksia. Etelässä rannikon tuntumassa tienpinnat ovat olleet loskaisia.

Laivaliikenne on sujunut ongelmitta.

30 000 asiakasta ilman sähköjä

Pitkin päivää jatkuneen lumimyräkän jäljiltä vajaat 30 000 asiakasta oli ilman sähköjä kello 20.45:n aikaan tiistai-iltana. Sähköttömiä talouksia on ainakin Uudellamaalla, Kymenlaaksossa, Varsinais-Suomessa sekä maan itäosissa. Katkoksia on ollut ainakin yli 60 kunnassa.

Aiemmin illalla sähköttömien asiakkaiden määrä oli jopa yli 40 000, selviää sähköyhtiöiden tiedoista.

päivitetty viimeisen väliotsikon jälkeen tiedot sähköttömien talouksien määrästä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.