Junamatkustajat juuttuvat bussilla ruuhkaan – ralliliikenteen massiivisuus yllätti VR:n

Tampereen ja Jyväskylän väliä kulkevat junamatkustajat joutuvat bussimatkustajina ralliruuhkaan Jyväskylän MM-rallin aikana viikonvaihteessa.

Ratavälin turvalaitteisiin ja tunneleihin liittyvä parannustyö valmistuu vain muutama päivä MM-rallin osakilpailun jälkeen ensi viikolla.

Ennakkoon pahin ruuhkapäivä Jämsän ja Jyväskylän välillä on lauantai. 9-tiellä ruuhkaa on myös sunnuntaina Luhangan erikoiskokeiden sekä rallin paluuliikenteen takia.

Ruuhkien voi ennakoida aiheuttavan matkustajille myöhästymisiä jatkoyhteyksistä. Rakentamisen aluepäällikkö Mikko A. Heiskanen on pahoillaan, kun VR ei pysty palvelemaan rataosuudella 80 000 ihmistä liikuttavan tapahtuman aikana.

Tällä hetkellä Kuopion ratapihan parannustakin seuraavan Heiskasen on yllättänyt ralliliikenteen massiivisuus.

–Jyväskylän ja Jämsän välisen rataremontin suunnittelu on pitkäjänteinen työ, ja siinä on valtavasti huomioon otettavia muuttujia. Tämä suunnittelu alkoi jo kaksi vuotta sitten. Toki meidän olisi nyt pitänyt palvella kulkijoita junalla näin ison tapahtuman aikaan, mutta kaikkia yksittäisiä tapahtumia ei voi ottaa remonttiaikatauluissa huomioon, Heiskanen perustelee.

10 miljoonan euron osaremontissa on uusittu Lahdenvuoren ja Paasivuoren tunneleiden kaapelointi, kantavat sepelikerrokset, ratapölkyt ja ratakiskot. Lisäksi tunneleiden kuivatusta on tehostettu ja kalliorakenteita peruskorjattu. Rataosuudella valmistuu myös muita korjaavia töitä.

– Alun perin työlle oli varattu kaksi ja puoli kuukautta. Se onnistuttiin puristamaan kuuteen viikkoon, mutta eri muuttujien takia sen alkamista ei voinut aikaistaa. Tähän remonttiin tarvitaan kesäaika, ja olennaista on myös osaajien, työkoneiden sekä laitteiden saatavuus, Heiskanen kertoo.

VR:n asiakaspalvelusta kerrotaan, että mahdollisissa myöhästymisissä konserni noudattaa tuttuja käytäntöjään. Jatkojunat lähtevät aikataulussaan. Jos matkustaja myöhästyy ralliruuhkan takia jatkoyhteydestä, saa hän samalla lipulla matkustaa seuraavassa junavuorossa. Jos odotusaika venähtää yli kolmen tunnin, järjestää VR myöhästyjille bussikuljetuksen.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .