Junan katolla ollut virroitin osui puihin keskellä metsää – satoja matkustajia tunteja jumissa Mikkelin ja Pieksämäen välillä

Junaliikenne Mikkelin ja Pieksämäen välillä on toistaiseksi pysähdyksissä kaatuneiden puiden vuoksi, kertoi Traffic Management Finland Twitterissä.

– Siellä on junan virroitin osunut puuhun, eli se ylhäällä oleva, josta juna saa virran. Puut ovat siis olleet taipuneena tai jotenkin muuten. Raiteilla ei ole ollut mitään, eikä veturin keula ole osunut mihinkään, kertoi viestintäpäällikkö Mira Linnamaa VR:n viestinnästä.

Kouvolasta Kuopioon matkalla olleen junan turma tapahtui tiistaina illalla kello kuuden aikaan. Linnamaa kertoi hieman yhdeksän jälkeen, että Pieksämäeltä oli matkaamassa paikalle työkone, joka raivaa puustoa. Sen jälkeen dieselveturi hakee vioittuneen junan.

Juna vioittui keskellä metsää, joten matkustajia ei voitu päästää ulos junasta, eivätkä esimerkiksi linja-autot voineet hakea matkustajia. Linnamaan mukaan juna oli melko täysi, joten sen kyydissä voi olla yli 300 matkustajaa.

Linnamaa ei osannut arvioida raivaustöiden kestoa.

VR:n mukaan matkustajajunat on toistaiseksi korvattu linja-autoilla Mikkelin ja Pieksämäen välillä. VR:n kotisivun mukaan Pendolino-vuoro S 69 ja Intercity-junat 73 ja 701 korvataan bussikuljetuksilla välillä Mikkeli–Pieksämäki. Intercity-juna 70 korvataan bussikuljetuksilla välillä Pieksämäki–Mikkeli.