Juoksukaljoista tuli ryöstö, kun mies yritti lyödä vartijaa veitsellä Huhtasuolla – sai vankilatuomion

Olutta varastanut ja tekoa estää yrittänyttä vartijaa kohti veitsellä lyönyt mies on tuomittu ryöstöstä vuodeksi ehdottomaan vankeuteen. 33-vuotias mies syyllistyi rikokseen Jyväskylässä Huhtasuolla viime syyskuussa.

Mies marssi iltapäivällä myymälään, haki mukaansa kaksi olutlaatikkoa ja poistui niiden kanssa paikalta maksamatta. Vartijat havaitsivat teon ja lähtivät juosten paenneen miehen perään. Kun mies saatiin kiinni, pudotti hän toisen olutlaatikon maahan ja kaivoi povitaskustaan veitsen, jolla löi vartijaa kohti. Vartija onnistui väistämään iskun, kun veitsen nähnyt toinen vartija ehätti varoittaa siitä huutamalla. Vartijat luopuivat tehtävästä, mutta poliisi otti miehen kiinni läheisestä kerrostalosta.

Mies myönsi tekonsa näpistyksenä ja laittomana uhkauksena. Hän myönsi uhanneensa veitsellä, mutta kiisti lyöneensä. Syyttäjä taas piti tekoa törkeänä ryöstönä. Keski-Suomen käräjäoikeus arvioi teon ryöstöksi, sillä mies käytti anastuksensa loppuunsaattamiseksi henkilöön kohdistuvaa väkivaltaa yrittäen lyödä teräaseella. Ryöstöä oikeus ei pitänyt kuitenkaan kokonaisuutena arvostellen törkeänä. Tuomiossaan oikeus toteaa teräaseen käytön tilanteessa selittyneen miehen impulsiivisuudella ja tehdyn hetken mielijohteesta, minkä ei katsottu korostavan teon moitittavuutta.

Ryöstösaaliinsa arvon, 49,50 euroa, oikeus määräsi miehen korvaamaan kauppaliikkeelle.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .