Juomavesi pitää edelleen keittää Porvoon alueella

Vedenkeittokehotus annettiin viime viikon tiistaina, sillä Myllymäen vesitornista otetusta näytteessä todettiin E.coli-bakteeria, joka viittaa veden ulosteperäiseen saastumiseen.

Porvoon ruoka- ja juomaveden keittokehotus jatkui maanantaina Porvoon alueella sekä osassa Askolaa, kertoi Porvoon kaupunki verkkosivuillaan.

Vedenkeittokehotus ei koske Porvoossa Noriken, Epoon, Tirmon, Gäddragin, Pellingin, Seitlahden, Fagerstan, Voolahden ja Grännäsin alueita.  Askolan alueella keittokehotus koskee Tiilää, Huuvaria, Särkijärveä ja Monninkylää.

Terveysviranomaiset ovat ottaneet päivittäin vesinäytteitä eri puolilta vesijohtoverkostoa, vedenottamoista ja vesitorneista 3. tammikuuta alkaen. Uusimmista vesinäytteistä ei ole löytynyt viitteitä ulosteperäisistä bakteereista, eikä terveyspalveluissa ei ole havaittu tavanomaista enempää sairastumisia.

Vedestä on viime viikolla otettu lisäksi näytteitä kampylobakteerien ja virusten tutkimiseksi. Näiden lisätutkimusten tulokset valmistuvat tiistaina. Tämän jälkeen viranomaiset päättävät keittokehotuksen jatkosta.

Koko viikko keittelyä

Alun perin vedenkeittokehotus annettiin viikko sitten tiistaina, sillä Myllymäen vesitornista otetusta näytteessä todettiin E.coli-bakteeria, joka viittaa veden ulosteperäiseen saastumiseen.

Porvoon vesi on tutkinut vesitornien, vedenottamoiden ja vesijohtoverkoston teknistä kuntoa, mutta ongelman syy ei ole selvinnyt

Porvoon sairaalaan, päiväkoteihin, kouluihin, vanhuspalveluiden toimipisteisiin ja Näsin hammashoitolaan on toimitettu puhdasta juomavettä. Porvoon vesi jatkaa väliaikaista juomaveden jakelua asukkaille säiliöautoista niin kauan, kun veden keittokehotus jatkuu.

Myllymäen vesitorni on kloorattu, joten vesi voi haista edelleen kloorilta.

Keski-Suomessa Äänekoskella jouduttiin keittämään vettä viime vuonna lokakuun puolivälistä joulukuun puoliväliin, kun vesi saastui putkirikon vuoksi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.