Juotko liikaa? Vastauksen voi selvittää myös älypuhelinsovelluksella

Kesä lomineen on monelle suomalaiselle kosteaa aikaa, ja rahaa ja aikaa kuluu helposti alkoholiin runsaasti tai suunniteltua enemmän. Tätä ehkäisemään EHYT ry eli Ehkäisevä päihdetyö tarjoaa mobiilisovellus OttoMittaa.

Juomapäiväkirjan tavoin toimiva sovellus arvioi käyttäjän antamien tietojen perusteella esimerkiksi veren alkoholipitoisuutta, kalorimäärää ja sitä, kuinka kauan alkoholin palaminen elimistössä kestää. Lisäksi OttoMitta seuraa alkoholiin kulutetun rahan määrää.

Sovellus muistuttaa viestillä, kun riskikulutuksen raja lähenee. Raja terveellä keskikokoisella miehellä on seitsemän annosta päivässä, naisella taas viisi annosta päivässä.

EHYTin suunnittelija Timo Glad muistuttaa, että raja ei tarkoita että määrän voisi kerralla nauttia ongelmitta, vaan alkoholin sietäminen on yksilöllistä.

– Kohtuukäytön voi määritellä siten, että se ei aiheuta minkäänlaista harmia tai ongelmia itselle eikä muille. Päivittäinen juominen ei ole milloinkaan kohtuullista, vaikka määrät olisivat pieniä, Glad lisää.

Sovellus julkaistiin ensimmäisen kerran 2003, ja sen voi ladata maksuttomasti Android- ja iPhone-puhelimiin niiden sovelluskaupoista.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .