Jussi Jäppisen historiailta saa uusinnan

Tarinat Jyväskylän menneisyydestä kiehtovat lukijoita.

Tietokirjailija Jussi Jäppisen Kadonnutta kaupunkia etsimässä -ilta tuo yleisöryntäyksen Keskisuomalaisen toimitukseen helmikuun alkupäivinä. Satapaikkainen luentosali varattiin hetkessä loppuun.

Varapäätoimittaja Inkeri Pasanen on iloinen palkitun valokuvaajan ja tietokirjailijan uutukaisen teoksen herättämästä innostuksesta ja samalla pahoillaan, kun kaikki halukkaat eivät mahdu mukaan.

– Ilokseni voin kertoa, että olemme sopineet Jäppisen kanssa myös toisesta tilaisuudesta. Loppuun varattu ilta on täällä Aholaidassa eli Aholaidantie 3:ssa ensi viikon tiistaina eli 7. helmikuuta. Toisen tilaisuuden päivämäärästä tiedotamme lähiaikoina, ja paikka pysyy samana, kertoo Pasanen.

Jäppisen uutukainen on otsikoitu: Kadonnutta kaupunkia etsimässä – Tarinoita Jyväskylän puretuista taloista. Valokuvat kertovat rakennuksista ja ovat taltioineet myös ihmisten elämää niissä. Kirjassa selviää muun muassa P.J. Hannikaisen sävellyskammio Taas leivoset leikkiä lyö -kappaleeseen.

Jussi Jäppinen signeeraa teoksia illan päätteeksi molemmissa tilaisuuksissa. Kirjan voi illoissa ostaa kahdeksan euron alennuksella eli 40 eurolla. Tilaisuuksissa on kahvitarjoilu.