Jussi Niinistö jatkaa "perustuslakitalebanien" sättimistä – yhdistää Martin Scheininin marxismiin ja nostaa esiin 670–1340 euron lausuntopalkkiot

Puolustusministeri Jussi Niinistö (sin.) jatkaa perustuslakiasiantuntijoiden kovaa sättimistä. Niinistö katsoo blogissaan, että niin sanotut "perustuslakitalebanit" ovat saaneet tiedustelulakien osalta tahtonsa läpi kansanvallasta piittaamatta. Eduskunnan pitää hänestä nyt ryhdistäytyä arvostamaan omaa työtään ja sen kansanvaltaista pohjaa.

– Totalitäärisen neuvostoyhteiskunnan ihailijoiden tviiteillä ei voi jatkossa olla merkitystä demokraattisen Suomen kansanedustuslaitoksessa, ministeri lataa.

Eduskunnan täysistunto lähetti viime viikolla siviilitiedustelulain takaisin hallintovaliokuntaan ja sotilastiedustelua koskevan lain takaisin puolustusvaliokuntaan. Perustuslakivaliokunnan täytyy antaa laeista hallintovaliokunnalle ja puolustusvaliokunnalle lausunnot.

Täysistunnon päätös noudatti eduskunnan puhemiesneuvoston aiempaa ehdotusta. Puhemies Paula Risikko perusteli asiaa sillä, että menettely on tarpeen perustuslakiasiantuntijoiden kritiikin jälkeen. Kritiikkiä ovat esittäneet professorit Juha Lavapuro ja Martin Scheinin, joita kuullaan säännöllisesti perustuslakivaliokunnassa.

– Eduskunta taipui huolimatta siitä, että nämä laintulkitsijat olivat olleet jo useaan otteeseen kuultavina eduskunnassa (palkkiona 670 – 1 340 euroa per lausunto), mutta ilmeisesti kaikkea heidän sanomaansa ei otettu sataprosenttisesti huomioon, koska ulkoparlamentaariset keinot piti ottaa käyttöön. Tai sitten he eivät edes halua Suomen ja suomalaisten turvallisuutta edesauttavaa lainsäädäntöä, Niinistö kirjoittaa.

Niinistö viittaa Scheininin SKP-menneisyyteen

Ministeri Niinistö nostaa blogissaan tikun nokkaan jälleen erityisesti Scheininin. Hän painottaa, että Scheinin on entinen Suomen kommunistisen puolueen keskuskomitean jäsen ja tunnettu myös Turun akateemisesta sosialistiseurasta, jonka ideologiana oli marxismi-leninismi.

Scheinin kuului SKP:n keskuskomiteaan vuoden ajan 1980-luvun alussa. Scheinin on määritellyt itsensä liberaaliksi, jolla ei ole puoluekantaa.

Niinistö kirjoittaa, että Scheinin lähetti jo toissa syyskuussa avoimen kirjeen SDP:n, vihreiden, vasemmistoliiton ja RKP:n eduskuntaryhmille.

– Hän esitti parhaana vaihtoehtona tiedustelulakien tarkoituksen tosiasiallista vesittämistä, mutta myös jopa tiedustelulakien täydellistä torjumista oppositiopuolueitten määrävähemmistöasemaa hyväksikäyttäen, Niinistö kirjoittaa.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .