Juustohöyläsurmaajalle tuomio – Surmasi edellisen kerran hedelmäveitsellä

Hyvinkään käräjäoikeus on tuominnut Niki Ilkka Ahvenniemen 9 vuoden ja 6 kuukauden vankeustuomioon Riihimäen vankilassa tehdystä taposta.

Toinen asiasta syytetty katsottiin syyntakeettomaksi ja jätettiin tuomitsematta. Hän on jäänyt hoidettavaksi Niuvanniemen sairaalaan.

Noin 50-vuotias miesvanki kuoli väkivaltaisessa yhteenotossa Riihimäen vankilan keittiötiloissa viime toukokuussa. Miehet käyttivät teossa muun muassa kertakäyttöveistä, partakoneenteriä, juustohöylää sekä kaulinta.

Molemmat miehet myönsivät väkivallan, mutta kiistivät syytteen taposta. Heillä ei omien sanojensa mukaan ollut tarkoitus tappaa uhria.

Syyntakeettomaksi katsottu mies on kertonut kuulleensa kyseisenä päivänä ääniä jonkun hakkaamisesta. Hän oli mennyt Ahvenniemen selliin ja he olivat yhdessä keskustelleet jonkun hakkaamisesta. Uhri oli valikoitunut sattumalta. Syyntakeettomaksi katsotun miehen mukaan hakkaaminen oli lähtenyt käsistä.

Kun ensimmäinen vartija ehti paikalle, miehet olivat jo lopettaneet pahoinpitelyn, eikä uhrin sykettä enää tuntunut.

Surmasi miehen Laukaassa heinäkuussa 2013

Keski-Suomen käräjäoikeus tuomitsi Ahvenniemen viime vuoden tammikuussa 10 vuoden ehdottomaan vankeusrangaistukseen taposta. Ahvenniemi surmasi heinäkuussa 2013 Laukaassa yksityisasunnon pihalla 53-vuotiaan miehen puukottamalla tätä hedelmäveitsellä kolmesti kaulaan.

Ennen Laukaan surmatyötä uhri ja tekijä olivat istuneet iltaa samassa seurueessa ja nauttineet illan aikana runsaasti alkoholia. Ahvenniemi oli tekohetkellä myös useiden eri lääkkeiden vaikutuksen alaisena. Hän ei osannut sanoa, miksi ilta päättyi tappeluun, joka kärjistyi puukotukseen.

Laukaan puukotus oli miehen kolmas vakava väkivaltarikos 2000-luvulla.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .