Jyrki Katainen: En halua lähteä Alexin kanssa väittelemään tästä julkisuudessa

Kokoomuksen edellinen puheenjohtaja Jyrki Katainen kummeksuu väitettä, että kokoomuksessa olisi kertynyt aatteellista korjausvelkaa kymmenen vuoden ajalta.

– Siitä en ole samaa mieltä, että kokoomuksessa ei ole ollut aatteellista keskustelua tai aatteellinen linja olisi ollut epäselvä. Ainakin puolueen jäseniltä saamani palaute oli aivan toisenlainen, EU-komissaarina työskentelevä Katainen sanoo.

Kokoomuksen nykyinen puheenjohtaja Alexander Stubb esitti väitteen kymmenen vuoden aatteellisesta korjausvelasta Ylen A-studiossa keskiviikkona.

– En tiedä tarkalleen, mitä Alex korjausvelalla tarkoittaa, joten en halua lähteä hänen kanssaan tästä julkisuudessa väittelemään. Olemme hyvin läheisiä ja soittelemme silloin tällöin, joten voin kysyä Alexilta sitä itsekin, Katainen kommentoi.

Katainen oli kokoomuksen puheenjohtajana vuosina 2004–2014. Hän muistuttaa johtaneensa itse puheenjohtajakautensa alkupuolella puolueen periaateohjelman uudistamista.

– Ainakin kentältä saadun palautteen perusteella sitä pidettiin arvopainotteisena. Koen itse, että olin aika arvopainotteinen puheenjohtaja. Siitä minua mediassakin kritisoitiin, että puhun liikaakin arvoista. Se oli tapani johtaa kansanliikettä.

Katainen ei ota nykyiseen puheenjohtajakisaan tai kokoomuksen nykytilanteeseen mitään kantaa.

– Toivon menestystä puoluekokouksessa siihen, että ratkaisut ovat sellaisia, jotka purkavat paineita.

Hän painottaa, että ison puolueen on hyvä olla vakaa.

– Toivon, että päätökset auttavat siinä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Komissaari Jyrki Katainen: Kompromissista ei olisi pitänyt tulla kirosana Suomessa