Jyväsjärvelle pääsee pian luistelemaan ja hiihtämään, mutta Jyväskylän muiden järvien jäälatuja joutuu vielä odottamaan tovin

Talviset maisemat ja auringonpaiste houkuttelevat laduille ja luistelemaan. Metsäladut ovatkin jo Jyväskylässä kovassa käytössä, mutta jääladuille tai Jyväsjärven luistinradalle ei vielä pääse urheilemaan.

Jyväskylän ulkoilu- ja virkistysalueista vastaavan Kari Häkkisen mukaan toimenpiteet luistinradan avaamiseksi on jo aloitettu, mutta tarkkaa päivää, jolloin rata avautuu, ei vielä ole tiedossa.

– Aiemmin tammikuussa jäälle noussut vesi on nyt jäätynyt, ja olosuhteet luistinradan ja hiihtoladun avaamiselle alkavat olla hyvät, Häkkinen kertoo.

Muille järville sen sijaan ei päästä vielä tekemään jäälatuja.

– Tänään on tutkittu Palokkajärven ja Tuomiojärven tilanne. Molempien järvien jäällä on vielä vettä eikä latuja vielä pystytä tekemään, Häkkinen valittelee.

Myös Päijänteellä ja Tikkakoskella on sama tilanne. Ladut kuitenkin tehdään heti, kun se on mahdollista. Tarkkaa päivämäärää tähänkään ei vielä Häkkisen mukaan pystytä lupaamaan.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .