Jyväsjärven luistinrata kovassa käytössä – koirien ulkoiluttajat aiheuttaneet vaaratilanteita

Jyväskylän kaupungin liikuntapaikkavastaava Jarmo Korhosen mukaan Jyväsjärven suosittu retkiluistelurata on tällä hetkellä hyvässä kunnossa.

– Rata aurattiin viimeksi torstaina. Lauantaiksi lupasivat vielä hyvää keliä, joten näyttäisi tulevan hyvä viikonloppu, Korhonen sanoo.

Jyväsjärven luistelurata avattiin yleisöluisteluun loppaisena. Luistelijoita on nähty järven jäällä kahden käyttöviikon ajan runsaasti. 

Retkiluistelun ohjaaja Aimo Väisänen KENSU ry:stä kertoo, että jäähän on syntynyt jonkin verran railoja.

Hän toivoo, että retkiluistimilla ja tavallisilla luistimilla luistelevilla saataisi Jyväsjärvelle omat radat. Hokkarit ja kaunokit kuluttavat nimittäin jäätä aivan eri tavalla kuin retkiluistimet.

– Ongelma on se, että ne repivät vähäisetkin railot auki ja pahentavat niitä. Retkiluistimet eivät sitä tee, koska niiden terät ovat pidemmät, Väisänen sanoo.

Väisänen vahvistaa, että Jyväsjärvellä on ollut viime aikoina kuhinaa. Kun järven jää on viimein saatu luistelukuntoon, edes railojen lisääntyminen ei ole hillinnyt luistelijoita saapumista paikalle.

Jyväsjärven rannassa on Tiimiakatemian ylläpitämä kotakahvila, josta saa viikonloppuisin muun muassa makkaraa, nokipannukahvia ja lettuja. Kahvilasta saa myös vuokrattua retkiluistimia ja potkukelkkoja.

Väisänen, joka huolehtii retkiluistinten vuokrauksesta, kertoo, että välillä kaikki luistimet ovat olleet käytössä ja on joutunut myymään eioota.

Hän kertoo, että radalla on nähty useita vaaratilanteita, joiden syynä ovat olleet koirat ja jääkiekkoilijat.

Retkiluistelijat toivovat, että luisteluradan reunamilla ei ulkoilutettaisi koiria eikä pelattaisi jääkiekkoa. Luistelijan kimppuun hyökkäävä koira tai kiekkoa tuijottava pelaaja voi aiheuttaa vaaratilanteita retkiluistelijoille.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .