Jyväskylää siivotaan 14 000 hengen voimin tiistaina

Koko kaupungin siivoustalkoot iskee katujen varsille ja puistikoihin tiistaina.

Jyväskylän kaupungin jo perinteeksi muuttunut suursiivouspäivä järjestetään tiistaina eri puolilla kaupunkia. Jyväskylän Harjulta siivoustalkoolaisille ei löydy isoa urakkaa, vaikka Harju oli mustanaan väkeä vappuna.

Ylläpitohortonomi Tarja Ylitalo Jyväskylän kaupungilta kertoo, että Harjun siisteys on vapputapahtuman järjestäjien ansiota. Vappupiknik-tapahtuman järjestää vuosittain Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunta JYY.

Siivottavaa silti riittää, sillä talven ja vapunkin jäljiltä roskia lojuu puistokoissa ja katujen varsilla tonnikaupalla.

Tiistain siivoustalkoisiin on ilmoittautuneita siivousporukoita on noin 60 ja yhteensä asukkaita näissä porukoissa on noin 800. Varsinaisen siivousarmeijan muodostavat kaupungin peruskoululaiset, jotka nostavat talkooväen määrän 14 000:een.

Joka kevät roskia kerätään noin kymmenen tonnia. Talkoolaiset saavat kaupungilta jätesäkkejä ja hanskoja.

Siivoustalkoissa keskitytään keräämään ihmisten pudottamat roskat. Talkoissa ei kerätä haravointijätettä, hiekoitushiekkaa tai vaarallisia jätteitä eikä asukkaiden tai taloyhtiöiden omia jätteitä.

Peruskoululaisille annetaan ohjeet, jotta lapset eivät kajoa vaarallisiin jätteisiin, kuten huumeruiskuihin tai sirpaleisiin. Sellaisiin törmätessään koululaisilla on ohjeena pyytää paikalle aikuinen, joka voi tarvittaessa poimia vaarallisen jätteen roskapihdeillä.

Sopivia siivouskohteita löytyy omasta lähiympäristöstä. Turvallisuuden takia valtateiden varsille ei pidä mennä siivoamaan ollenkaan, ja katujenkin varsilla on syytä varoa liikennettä, jos sieltä haluaa poimia roskia.

Siivoustalkoiden järjestämisestä vastaa Jyväskylän kaupunki yhteistyössä Altek Aluetekniikan, YIT Rakennus Oy:n ja Destia Oy:n sekä Mustankorkean jätteenkäsittelykeskuksen kanssa. Ilmoittautumisia ottaa vastaan JAPA ry.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .