Trampoliinikeskukset levittäytyvät: ainakin kolme keskusta avataan Suomessa ennen kesää

Trampoliineihin keskittynyt liikuntakeskus Trampolin Park avataan Jyväskylässä kesään mennessä. Sporty World Oy:n toimitusjohtaja, liikuntatieteen maisteri Sami Jorun mukaan yrityksen tilat tulevat Keljon markettien läheisyyteen entisen Taloustalon tiloihin. Tilaa on noin 1 200 neliötä. Henkilökuntaa rekrytoidaan parhaillaan, ja tarkoitus on että liikuntakeskus työllistää Jyväskylässä jatkossa noin kymmenen ihmistä.

– Keskukseen tulee erilaisia trampoliinialueita, kuten freestyle-, dodgeball- ja taitoharjoittelualueita, airwalk sekä olympiatrampoliineja joista hypitään vaahtomuovikuutioihin, kuvaa Joru.

Ensimmäinen Trampolin Park avattiin viime kesäkuussa Tampereelle. Jyväskylän lisäksi keskus laajenee ennen kesää myös Lahteen ja Turkuun.

Trampoliinikeskukset on suunnattu kaiken ikäisille.

– Nuorimmat hyppääjät ovat olleet 1,5-vuotiaita. Tampereen Trampolin Parkissa on pidetty muun muassa 70-vuotisjuhlia, kuvaa Joru.

Kertamaksu trampoliinikeskuksiin on 6–14 euroa tunnilta. Idea trampoliiniliikuntakeskuksesta on Jorun mukaan peräisin Jorun ja yhtiökumppani Aki Hyrkkösen jälkikasvulta. Hyrkkösen ja Jorun lapset ehdottivat trampoliinipuiston perustamista.

– Ajatus lähti muhimaan jo viisi vuotta sitten. Kun sopiva hallitila vapautui Tampereella viime keväänä, se mahdollisti yrityksen. Ideana on tarjota yksi liikuntamuoto ihmisille lisää, sanoo Joru.

Jorun mukaan jokainen asiakas joutuu tutustumaan keskuksen sääntöihin ja turvallisuusohjeisiin.

– Asiakkaat myöntävät vastuurajoituksen, eli hyppäävät omalla vastuulla. Mikä on ollut yllättävä huomata, tuhatta asiakasta kohti tapahtuu alle yksi vahinko. Sääntöjä noudattamalla haavereita on tapahtunut vähän, mutta pitää muistaa että riski on aina olemassa, kommentoi Joru.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .