Jyväskylään tulee uusi vastaanottokeskus varakkaan asuinalueen viereen

Jyväskylän Salmirantaan avataan uusi vastaanottokeskus. Ensimmäisten turvapaikanhakijoiden on tarkoitus saapua maanantaina, kertoo SPR:n Jyvässeudun vastaanottokeskusten johtaja Janne Oksanen.

Vastaanottokeskus tulee koulutus- ja kehittämiskeskus Salmian tiloihin Kuokkalassa. Salmirantaan mahtuu yhteensä noin 170 turvapaikanhakijaa. Oksanen arvelee, että ensi viikon lopulla keskus on jo täynnä.

– Maanantaina saapuu ensimmäinen bussilastillinen uusia asukkaita.

Vielä ei ole tarkkaa tietoa siitä, millaisia henkilöitä keskukseen muuttaa.

– Suunnitelmissa on ottaa tännekin lapsiperheitä, Oksanen avaa.

Vastaanottokeskuksessa on töissä yhteensä 17 henkilöä. Työntekijät aloittivat tällä viikolla ja keskuksen materiaalilähetykset saapuivat suurimmilta osin keskiviikkona.

– Kunhan vaan saadaan vielä ATK-asiat kuntoon, aletaan olla valmiita.

Salmiranta sijaitsee aivan Samulinniemen asuinalueen vieressä. Samulinniemi on arvostettu ja kallis alue, josta on löytynyt useina vuosina Jyväskylän verokärki.

Salmiranta tuli esille jo alkusyksyllä, kun sopivia tiloja vastaanottokeskuksille etsittiin. Oksasen mukaan vastaanottokeskusta on aktiivisesti suunniteltu noin kuukauden ajan.

Salmirannan kiinteistön omistaa neljä paikallista kiinteistösijoittajaa Ahti Paananen, Jouni Tikka, Pekka Puttonen ja Juha Pylvänäinen.

Korjaus: Salmirannan kiinteistön omistaa neljä henkilöä, ei yksin Ahti Paananen, niin kuin jutussa aiemmin todettiin.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .