Jyväskylä isännöimään valtakunnallisia Ahtisaari-päiviä

Valtakunnalliset Ahtisaari-päivät järjestetään vuonna 2019 Jyväskylässä marraskuun 13. päivä.

– Olemme iloisia, että Jyväskylä saa toimia Ahtisaari-päivien isäntäkaupunkina, sanoo Jyväskylän kaupungin sivistystoimen toimialajohtaja Eino Leisimo.

Tämän vuotinen tapahtuma järjestettiin torstaina Espoossa, jossa rauhannobelisti Martti Ahtisaari sekä konfliktinratkaisujärjestö CMI jalkautuivat paikallisiin yläkouluihin ja lukioihin.

Päivien tavoitteena on lisätä tietoa konfliktinratkaisusta, rauhanvälityksestä ja sovinnon merkityksestä – olipa kyse sitten kansainvälisestä konfliktista tai vaikka riidasta koulun pihalla.

Presidentti Martti Ahtisaaren perustama konfliktinratkaisujärjestö Crisis Management Initiative ry (CMI) järjestää vuosittain marraskuussa Ahtisaari-päivät. Niiden tarkoituksena on lisätä tietoa rauhanvälitystyöstä ja tuoda se osaksi jokaisen nuoren arkipäivää. Ahtisaari-päivien aikana isäntäkaupungiksi valitun kaupungin yläkouluissa ja lukioissa tutustutaan rauhanvälitykseen, harjoitellaan neuvottelemista ja opitaan ristiriitojen ratkaisemiseen tarvittavia taitoja. Yleisölle avoimessa paneelikeskustelussa käsitellään rauhanvälitykseen liittyviä teemoja.

Jyväskylässä on järjestetty presidentti Martti Ahtisaaren nimeä kantava Ahtisaari-luento ensimmäisen kerran vuonna 2000. Suomen, Viron, Puolan, Liettuan ja Latvian tasavaltojen presidentit kokoontuivat presidentti Martti Ahtisaaren myötävaikutuksella Jyväskylässä kylmän sodan päättymisen kymmenvuotispäivänä 8. marraskuuta 1999.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .