178-vuotias vanhus jaksaa painaa – Ensi viikolla taas juhlat

Jyväskylässä juhlitaan alkavalla viikolla. Kaupunki täyttää 178 vuotta, ja Jyväskylän päiviä vietetään torstaista sunnuntaihin 19.–22. maaliskuuta. Kaupungin virallinen syntymäpäivä koittaa juuri sunnuntaina.

Syntymäpäiväviikon ohjelmassa on teatteria, avoimia ovia, lastenohjelmaa, kakkukahveja ja paljon muuta. Ohjelmaan voi tutustua täällä.

Keski-Suomen museo ottaa juhlaan varaslähdön tiistaina järjestämällä yleisöluennon. Luennon aiheena on "Ystävyyttä ja yhteistyötä yli rajojen – Jyväskylän ystävyyskunta Tarton maalaiskunta ja Keski-Suomen maakunnan yhteistyökumppani Tartumaa". Luennon pitää Jyväskylä-Seuran puheenjohtaja Mirja Knuuttila.

Jyväskylä sai kaupunkioikeudet vuonna 1837. Siihen asti se oli ollut Laukaan emäpitäjän suurin kylä ja markkinapaikka. Jyväskylä syntyi lähes tyhjän päälle. Alueella, jolle se perustettiin, ei käytännössä ollut varsinaista asutusta.

Vanhimpia edelleen pystyssä olevia jyväskyläläistaloja ovat Kuparisepän talo ja Puusepän talo. Ne siirrettiin keväällä 2010 Toivolan Vanhalle Pihalle Cygnaeuksenkatu 2:een. Kyseiset käsityöläiskodit ovat harvinaisia esimerkkejä pienen puutalokaupungin vanhasta rakennustavasta.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .