Suomen 15-vuotiaiden osaaminen taas syynissä – viimeksi taso heikkeni

Jyväskylän yliopiston Koulutuksen tutkimuslaitos jatkaa Pisa-tutkimuksen tekijänä Suomessa. Opetus- ja kulttuuriministeriö, Jyväskylän yliopiston Koulutuksen tutkimuslaitos ja Helsingin yliopisto ovat allekirjoittaneet sopimuksen Pisa 2018 -tutkimuksen toteuttamisesta Suomessa. Päävastuu Pisan toteuttamisesta on Jyväskylässä.

– Uuden Pisa-tutkimuksen koordinointi vahvistaa Koulutuksen tutkimuslaitoksen asemaa oppimistulosten arvioinnin kansallisena keskuksena ja haluttuna kansainvälisenä yhteistyökumppanina, toteaa johtaja Jouni Välijärvi Koulutuksen tutkimuslaitokselta yliopiston tiedotteessa.

Pisa-tutkimus toteutetaan kouluissa vuonna 2018 jo seitsemännen kerran. Koulutuksen tutkimuslaitos on vastannut kolmen vuoden välein järjestettävästä Pisa-tutkimuksesta Suomessa ensimmäisestä tutkimuksesta lähtien.

Ensimmäinen tutkimus järjestettiin vuonna 2000. Ainoan poikkeuksen muodostaa vuosi 2006, jolloin tutkimuksen toteutti Helsingin yliopisto.

Tärkeää tietoa osaamisesta

Pisa (Programme for International Students Assessment) on OECD:n tutkimusohjelma, jossa on mukana myös useita kymmeniä järjestön ulkopuolisia maita. Pisa tuottaa tietoa koulutuksen tilasta ja mahdollistaa kansainvälisen vertailun.

Se osoittaa, kuinka 15-vuotiaat nuoret hallitsevat tulevaisuuden kannalta keskeisiä avaintaitoja, millaiset tekijät vaikuttavat näihin taitoihin ja miten taidot kehittyvät ajan myötä.

Viimeisimmät tulokset osoittivat suomalaisnuorten tason heikentyneen. Seuraavat tulokset saadaan joulukuussa 2016, kun Pisa 2015 -tutkimuksen tulokset julkistetaan.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko 1 kk / 6 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .