Jyväskyläläinen Urpo Lohi Kansalaispuolueen varapuheenjohtajaksi

Puolue on myös aiemmin sopinut oikeusriitansa puolueen ensimmäisen puheenjohtajan Paavo Väyrysen kanssa, eikä hän enää ole puolueen jäsen. Väyrynen toimi puolueen puheenjohtajana vajaan vuoden. 

Kansalaispuolueen puoluekokous on valinnut uudeksi varapuheenjohtajakseen yrittäjä ja rakennusinsinööri Urpo Lohen Jyväskylästä. Lohi toimi ennen Kansalaispuolueeseen siirtymistä Keskustan puoluehallituksen jäsenenä. Puolueen puheenjohtajana jatkaa agronomi ja valtiotieteiden maisteri Sami Kilpeläinen.

Tohmajärveläin kunnanvaltuutettu maanviljelijä, agrologi Mika Piiroinen valittiin uutena jäsenenä puoluehallitukseen. 

– Kansalaispuolue jatkaa maltillisena liikkeenä ja määrätietoisesti kokoaa eri puolella Suomea ihmisiä vaikuttamaan oman kotiseudun kehittämiseen ja tekemään työtä tasapainoisen alueellisen kehityksen puolesta. Kuntavaaleissa puolue tulee asettamaan ehdokkaita omilla listoilla, mutta myös kuntakohtaiset vaaliliitot ovat mahdollisia, kertoo puolue tiedotteessaan.

Kansalaispuolue ei tiedotteensa mukaan hyväksy Suomen poliittista ilmapiiriä, jossa esimerkiksi kristillisiä kirjoituksia aletaan tutkimaan rasistina kannanottoina.

– Valtakunnansyyttäjä ja useat viranomaiset ovat aloittaneet valtaväestön vainon. Historia ja kulttuuri pitää tuntea ja sitä pitää kunnioittaa myös viranomaisten, kansalaispuolue vaatii.

Kansalaispuolue on uudistanut sääntöjään ja jatkossa puolueen jäseneksi ovat tervetulleita kaikki Suomen kansalaiset. Aiemmin puolueessa oli vain rajattu jäsenyys ja suurin osa toimijoista oli kannattajajäseniä.

Entinen kansanedustaja Paavo Väyrynen perusti Kansalaispuolue ry:n vuonna 2016. Väyrynen toimi puolueen puheenjohtajana vajaan vuoden.

Lue myös: Paavo Väyrysen kansalaispuolue puoluerekisteriin

Puolue kertoo myös aiemmin sopineensa oikeusriitansa Väyrysen kanssa, eikä hän enää ole puolueen jäsen.

Lue myös: Käräjäoikeus: Paavo Väyrynen erotettiin kansalaispuolueesta laittomasti

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Urpo Lohi Jyväskylästä Kansalaispuolueen eurovaaliehdokkaaksi

Kansalaispuolue erotti perustajansa Paavo Väyrysen: "Tilinkäyttöön liittyviä epäselvyyksiä"

Väyrynen veti väkeä Jyväskylässä: Uusi puolue kerää vauhdilla kannattajakortteja

Paavo Väyrynen aikoo perustaa oman puolueen