Kansanedustaja lähetti seksiviestejä vieraille naisille: suorasanaisia ehdotuksia kesken poliittisen keskustelun

Hallitusneuvotteluihin osallistuva perussuomalaisten kansanedustaja Toimi Kankaanniemi on lähettänyt seksuaalissävytteisiä viestejä ja suoria seksiehdotuksia useille naisille. Naiset asuvat eri puolilla Suomea. He ovat tai ovat olleet kytköksissä perussuomalaisiin.

Kankaanniemi on entinen kristillisen liiton puheenjohtaja, entinen ministeri ja presidenttiehdokas.

Naiset kertovat Keskisuomalaiselle, että Kankaanniemi on ehdottanut viesteissään suorasanaisesti seksiä.

– Toimi otti minuun yhteyttä Facebookissa. Meillä on ollut poliittista keskustelua. Yllätyin, kun Toimi sitten yhtäkkiä totesi muun muassa, että rakastelu olisi ihanaa minun kanssani.

– Toimi on ehdottanut tapaamista, mutta en ole lähtenyt tapaamaan häntä.

Nainen on saanut Kankaanniemeltä ensimmäiset seksiin liittyvät viestit viime syksynä ja viimeiset eduskuntavaalien aikaan tänä keväänä.

– Sen jälkeen häntä ei ole enää näkynyt Facebookissa, nainen kertoo.

"Hän muuttui"

Toinen nainen kertoo viestitelleensä Kankaanniemen kanssa usein Facebookissa.

– Olen tutustunut Toimiin perussuomalaisissa, pidin häntä hyvänä poliitikkona. Hän kuitenkin muuttui.

Nainen kertoo, että Kankaanniemi saattoi kesken muun keskustelun kysyä seksiin liittyviä asioita.

– Kun vaalit olivat ohi, selvisi, että hän on kirjoittanut monille naisille.

Nainen kertoo saaneensa Kankaanniemeltä myös tekstiviestejä. Haastatellun saamassa viestissä Kankaanniemi pyytää naisia vaikenemaan asiasta: ”hei voitko ystävällisesti varmistaa ettei kukaan niistä muistakaan anna julki mun hölmöilyjäni? Pyydän että autat tyhmää miestä. tk. - Poistin nyt fb tilini kokonaan.”

Kankaanniemi kertoo naisen välittämässä viestissä myös, ettei aio pyrkiä puhemieheksi eikä ministeriksi: ”Voit kertoa naisille tämän.”

Keskisuomalaisen saamien tietojen mukaan kolmas nainen on julkaissut omalla Facebook-seinällään kavereilleen tekstin Kankaanniemeen liittyen: ”tämä häntäheikki vikittelee facessa useita naisia.”

Kankaanniemi myöntää viestittelyn

Keskisuomalainen tavoitti jyväskyläläisen Kankaanniemen sunnuntai-iltana. Kankaanniemi myöntää viestittelynsä.

– Niin, vaikea on keksiä mitään selitystä. Olen tehnyt pahoja virheitä, olen pyytänyt osallisilta anteeksi, mutta eihän tekoja saa pois, Kankaanniemi totesi vaisusti kuultuaan luettuna Keskisuomalaisen jutun.

Yhden haastateltavan mukaan suoraa anteeksipyyntöä ei kuitenkaan ole tullut.

– Olen ollut tavattoman tyhmä ja harkitsematon. Olen kertonut viesteistä vaimolleni, ja hän tietää ja ymmärtää. Tämä on raskas asia äänestäjille, jotka ovat minuun luottaneet. Pyydän anteeksi tekojani ja menettelyjäni. Ei ole muuta tehtävissä kuin katua ja pyytää anteeksi. Olen epätäydellinen ja virheitä tekevä ihminen. Nämä ovat tosi pahoja virheitä.

Kankaanniemi sanoo, että viestit ja niistä naisilta saatu palaute vaikuttivat siihen, että hän vetäytyi Facebookista ainakin toistaiseksi.

– Facebook on huono kaveri, Kankaanniemi sanoo.

Kankaanniemi palasi tänä keväänä eduskuntaan perussuomalaisten kansanedustajana. Hän on toiminut aiemmin kristillisen liiton ja kristillisdemokraattien kansanedustajana, ministerinä ja puolueen puheenjohtajana.

Kankaanniemen on uumoiltu olevan ehdolla ministeriksi myös tulevassa hallituksessa. Tällä hetkellä Kankaanniemi toimii perussuomalaisten hallitusneuvottelijana rakenneuudistusten työryhmässä.

 

Toimi Kankaanniemi: Ex-ministeri ja presidenttiehdokas

Syntynyt: 26. helmikuuta 1950 Tyrväällä.

Kotipaikka: Jyväskylä.

Politiikka: Kristillisdemokraattien (vuoteen 2001 asti Suomen kristillisen liiton) kansanedustaja 1987–2011.

Suomen kristillisen liiton puheenjohtaja 1989–1995.

Kehitysyhteistyöministeri ja raittius- sekä alkoholiasioista vastannut ministeri Esko Ahon (kesk.) hallituksessa 1991–1994.

Presidenttiehdokas vuonna 1994.

Perussuomalaisten kansanedustaja 2015–.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .