Jyväskyläläinen sarjapahoinpitelijä hakkasi vieraansa metalliputkella – edellistä uhria mies löi tiilenpalalla

Jatkuvasti pahoinpitelyihin syyllistynyt 47-vuotias jyväskyläläismies tuomittiin 11 kuukaudeksi ehdottomaan vankeuteen Keski-Suomen käräjäoikeudessa. Kyse oli miehen viidennestä samankaltaisesta tuomiosta reilun neljän vuoden aikana.

Tällä kertaa mies hakkasi kotonaan vierailleen miehen metalliputkella sairaalakuntoon. Asunnossa oli nautittu alkoholia kolmen miehen kesken, ja kahdella vieraalla tuli sanaharkkaa. Toinen vieraista löi toista nyrkillä päähän, minkä jälkeen asunnon haltija alkoi mätkiä lyötyä miestä metalliputkella päähän. Tilanne keskeytyi vasta, kun kahakan aloittanut mies sai hillittyä pahoinpitelijää. Hakattu mies sai lääkärinlausunnon mukaan päähänsä "verta suihkuavan haavan" ja aivotärähdyksen. Matkalla Keski-Suomen keskussairaalaan hän menetti tajuntansa.

Oikeus katsoi sarjapahoinpitelijän käytöksen osoittavan piittaamattomuutta lain kielloista ja käskyistä, mikä huomioitiin rangaistusta koventavana tekijänä. Edellisen ehdottoman tuomionsa hän oli saanut lokakuussa, kun mies oli lyönyt tiilen kappaleella maassa maannutta uhria päähän.

Kahakan aloittanut mies tuomittiin 20 päiväksi vankeuteen. Rangaistus määrättiin miehen aiemman rikoshistorian vuoksi ehdottomana.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko 1 kk / 6 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .