Jyväskyläläinen sarjarikollinen jatkaa tuomioista huolimatta – varasti mummonsa rahat ja kaahasi pakettiautolla piikkimattoon

Jyväskyläläinen sarjarikollinen tuomittiin kuukauden sisällä kahdesti ehdottomaan vankeuteen Keski-Suomen käräjäoikeudessa.

Ensimmäisen tuomion 23-vuotias mies sai törkeästä rahanpesusta, kun hänen tililleen oli siirretty 16 100 euroa laukaalaisvanhuksen tililtä. Tutkinnassa tuntemattomaksi jäänyt, poliisina esiintynyt henkilö oli houkutellut puhelimitse vanhuksen siirtämään rahat tilille, jolta mies nosti 15 800 euroa seuraavaan päivään mennessä.

Mies väitti oikeudessa, että joku muu olisi käynyt hänen asunnossaan ja anastanut pankkitunnukset ja -kortin rahansiirtoja varten. Oikeus ei kuitenkaan pitänyt selitystä uskottavana, vaan tuomitsi miehen rahanpesusta neljäksi kuukaudeksi vankeuteen. Lisäksi hänelle kertyi yli 20 000 euroa korvattavaa huijatulle vanhukselle.

Toinen tuomio koostui useista rikoksista. Mies oli muun muassa varastanut isoäidiltään 2 600 euroa ja ottanut isoäidin nimissä 2 000 euron pikaluoton. Lisäksi mies oli varastanut pakettiauton Palokasta ja käyttänyt sitä kymmenen päivän ajan. Kun poliisi huomasi anastetun auton Nelostiellä Toivakassa, mies lähti pakoon. Hän syyllistyi noin 25 kilometrin takaa-ajon aikana useisiin ylinopeuksiin muun muassa Toivakan keskustassa ja vastaantulijat joutuivat väistämään pakettiautoa pientareelle. Miehen matka pysähtyi vasta poliisin piikkimattoon. Näistä rikoksista mies tuomittiin kolmeksi kuukaudeksi vankeuteen.

Miestä voi kuvailla poliisin ja käräjäoikeuden vanhaksi tutuksi, sillä edelliset ehdottomat vankeustuomionsa hän sai viime vuoden marraskuussa, kesäkuussa ja maaliskuussa. Talousrikosten lisäksi mies on syyllistynyt toistuvasti rattijuopumuksiin ja muihin liikennerikkomuksiin.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .