Kaupunginvaltuutettu sai tarpeekseen – järjestää mielenosoituksen Helsingissä

Kaupunginvaltuutettu, Jyväskylän Liikenne Oy:n pääluottamusmies Jukka Hämäläinen (sd.) on saanut tarpeekseen Elinkeinoelämän keskusliitto EK:n toimista ja järjestää mielenilmauksen Helsingissä ensi keskiviikkona.

Hänen mukaansa EK:n viimeaikaiset toimet nakertavat työmarkkinoiden luottamusta.

– Suomalainen hyvinvointiyhteiskunta ja sen kehittäminen on perustunut työmarkkinaosapuolten keskinäiseen sopimiseen ja luottamukseen. Työntekijöillä on ollut täysi syy olettaa, että sopimuksista pidetään kiinni. Nyt raamit natisevat ja pahasti, hän sanoo.

Linja-autonkuljettajana työskentelevä Hämäläinen päätti järjestää ”oleskelullisen yhteiskuntatapahtuman suomalaisten työn, hyvinvoinnin, toimeentulon ja sopimusten pitävyyden puolesta sekä palkka-alea, alipalkkausta, veronkiertoa ja muuta harmaata taloutta vastaan.”

Marssi, puheita ja työväenlauluja

Raamit natisee -mielenilmaus järjestetään 30.1. kello 12. Kyseessä on järjestäjän mukaan kansalaistapahtuma, jonka järjestäjinä toimii "ihan tavallisia" ihmisiä ja tarkoituksena on saada aikaan palkansaajia yhdistävä kansanliike.

Tapahtuma alkaa järjestäytymisellä eduskuntatalon edustalla kello 11.30.

Liikkeelle lähdetään klo 12 marssien reittiä Mannerheimintie–Esplanadi–Eteläranta. Ohjelmassa työväenlauluja yhteislauluna sekä puheita.

Hämäläinen toivoo mukaan kaikkia, jotka kantavat huolta nykymenosta. Sanaa on levitetty erityisesti Facebookissa. Maksuton kuljetus tilaisuuteen on järjestetty Jyväskylästä ja Haminasta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.