Jyväskyläläiselle Kova Esportsille SM-pronssia – ”Rutiineissa on vielä parannettavaa”, tunnustaa tulokasjoukkueen pelin sisäinen johtaja

Jyväskyläläinen elektronisen urheilun joukkue Kova Esports voitti pronssia Counter-Strike: Global Offensive -pelin SM-kilpailuissa Helsingissä.

Kova päihitti lauantaina pelatussa pronssiottelussa HIFK:n joukkueperheeseen kuuluvan Helsinki Redsin lukemin 2–1.

Reds voitti ottelun ensimmäisen kartan ja johti toista jo 5–0, kunnes Kova pääsi peliin mukaan ja vei seuraavat 11 kierrosta peräkkäin. Vuoristorataa muistuttava vääntö päättyi lopulta Kovalle 16–12. Ratkaiseva kartta oli jo joukkueen lähes suvereenia näytöstä lukemin 16–5.

– Vähän vielä heräiltiin ekassa kartassa. Olen tyytyväinen porukan asenteeseen, ei tiltattu, Kovan pelin sisäinen johtaja Joonas "doto" Forss kertoi Keskisuomalaiselle ottelun jälkeen.

Kovan tavoitteena oli suomenmestaruus. Pohjalla oli voittoputki, jonka aikana joukkue päihitti kahteen otteeseen myös SM-turnauksen kummatkin ennakkosuosikit. Putki kuitenkin katkesi perjantain semifinaalissa Havu Gamingiä vastaan. Havu vei ottelun molemmat kartat selvin lukemin 16–6.

– Lähdimme peliin ihan samalla mentaliteetilla kuin aiempiinkin kohtaamisiin. Vastustaja ei esittänyt mitään yllätyksiä, mutta emme vain päässeet peliin mukaan. Oli todella huono päivä, Forss totesi perjantaina.

SM-turnaus pelattiin neljän karsintojen kautta valitun joukkueen välillä. Suomenmestaruuden voitti lopulta sotkamolainen SJ Gaming, joka päihitti finaalissa Havun lukemin 2–0. Voiton myötä SJ Gaming pääsee mukaan syyskuussa Hartwall Arenalla pelattavaan kansainväliseen turnaukseen, jossa on jaossa 100 000 euron palkintopotti.

Kova suuntaa katseensa seuraavaksi ensi viikolla jatkuvaan Counter-Strike-liigaan, jonka seura on aloittanut kolmella voitolla. Forssin mukaan tulokasjoukkueella on vielä tekemistä.

– Meidän on keskityttävä enemmän yhteispelaamiseen, ja rutiineissa on vielä parannettavaa. Mennään kuitenkin oikeaan suuntaan.

Kova Esports on e-urheiluyhtiö Esports Media Solutions Oy:n joukkue. Mediatalo Keskisuomalainen on Esports Media Solutionsin yhteistyökumppani.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .