Vanhusten hoitokodista selvityspyyntö – syynä muun muassa asukasturvallisuus

Jyväskylän kaupunki joutui antamaan Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirastolle selvityksen Akseli ja Elina -kodin puutteista. Aluehallintovirasto teki toukokuussa valvontatarkastuksen Akseli ja Elina -kodille.

Kyseinen kaupungin lyhytaikaishoidon yksikkö sijaitsee Kortepohjassa ja siinä on 50 asiakaspaikkaa.

Asiakkaat ovat pääasiassa omaishoitajan tuen avulla omassa kodissa asuvia vanhuksia, jotka tulevat Akseli ja Elina -kotiin omaishoitajan lakisääteisen vapaan ajaksi. Asiakkaina ovat myös pysyvää palveluasumisen tai pitkäaikaishoidon paikkaa odottavat tai elämäntilanteesta johtuen äkillistä tilapäispaikkaa tarvitsevat asiakkaat.

Aluehallintovirasto halusi selvitystä muun muassa kahden hengen huoneiden määrän vähentämisestä, asukkaiden itsemääräämisoikeuden toteutumisesta, ovien lukitsemiskäytännöistä, asukasturvallisuudesta, kodin paloturvallisuudesta, sprinklaussuunnitelmasta ja sen aikataulusta.

Perusturvalautakunta antoi selvityksen pyydetyistä asioista.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Hallitus jatkaa kaksipäiväisiä koronaneuvotteluja Säätytalolla

Katiska-oikeudenkäynnissä käsitellään tänään Niko Ranta-ahon syytettä ex-puoliso Sofia Belorfin pahoinpitelystä

Heinolassa järvellä potkurivian vuoksi ajelehtinut alus ja sen matkustajat on saatu maihin

Hevonen vajosi mutaojaan, aasi ilmoitti huudoillaan kaverinsa hädästä

Marin A-studiossa: Karanteeni- ja testauslinjauksessa olisi kaivattu selvempää viestintää – "Kyse ei ole poliittisesta päätöksestä vaan viranomaispäätöksestä"

Korona tukahduttaa opiskelijabileet Jyväskylässä: tursajaiset siirtyvät, osa yökerhoista pysyy kiinni, eikä Kauppakadun Approkaan ole varma

Jyväskylä hakee 750 000 euron säästöjä muun muassa kirjastoista ja lasten liikunnasta – palveluja supistetaan, maksuja korotetaan ja henkilöstöä vähennetään

Murhan yrityksen kohteeksi joutunut Pekka Kataja palaa julkisuuteen ensi lauantaina – "Perunakuopasta pois"

Marin A-studiossa: Karanteeni- ja testauslinjauksessa olisi kaivattu selvempää viestintää – "Kyse ei ole poliittisesta päätöksestä vaan viranomaispäätöksestä"

Jyväskylän yliopistolla aavistuksen Itä-Suomen yliopistoa väljempi maskilinjaus – perjantaina saattaa tulla uusi ohjeistus

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.