Osa vihaa, mutta kaupunkilaiset haluavat pitää kesän tunnusmerkin: "Kukkahattutädit muuttakoot vaikka Järvenpäähän"

Keskisuomalainen uutisoi tiistaina Harjun iltasoiton sekoiluista: Aulis Raitalan  Laulu synnyinseudulle kajahti tornista kokonaiset kolme kertaa, kaksi kertaa etuajassa ja kerran oikeaan aikaan kello kahdeksan.

Kaikesta huolimatta jyväskyläläiset ovat edelleen kiintyneitä kesäilloissa kajahtavaan iltasoittoon, kertovat Keskisuomalaisen kyselyn tulokset.

Keskisuomalainen kysyi nettisivuillaan sunnuntaina, tarvitseeko Jyväskylä Harjun iltasoittoa. Tiistaiaamuna kyselyn tulos oli selkeä: 71 prosenttia vastaajista kannatti sitä, että tuttu sävelmä soisi jatkossakin Harjulta kello kahdeksan. 29 prosenttia vastaajista taas piti iltasoittoa turhana.

Iltasoiton kannattajat kehuvat laulua kilpaa Facebookissa.

– Yksi kaupungin harvoja ja hienoja ominaispiirteitä. Ehdottomasti jatkoon. Kukkahattutädit- ja sedät muuttakoon vaikka Järvenpäähän tai Tuusulaan. Siellä saa kuunnella moottoritien jylinää 24/7, muista traditioista ei sitten olekaan haittaa, sanoo Teemu Vitikainen.

– Entisenä Jyväskyläisenä aina Jypinkylässä käydessä iltasoitto rauhoittaa illan ja tuoksuu kesältä. Se pysäyttää aina hetkeksi arjen kiireestä. Pitäkää kiinni tästä ihanasta perinteestä! kehuu Antti Pitkäjärvi.

Monelle iltasoiton kannattajalle laulu on ollut merkki siitä, että nyt pitää mennä kotiin.

– Penskat tietää kulmilla että on kotiinlähtöaika. Sukupolvesta seuraavaan, kommentoi Anne Karjalainen.

– Eihän sitä osaisi enää oikeaan aikaan lähteä terassilta kotio jos soitto ei soisi. Menisi aamuyöhön pian ja seuraavana päivänä harmittaisi! Aki Miettinen veistelee.

"Joku ilta pää hajoo"

On keskusteluun osallistunut silti soiton vastustajiakin – erityisesti niitä, jotka asuvat itse Harjun lähellä.

– Ei kiitos. Tähän viereen kuuluu ihan liian hyvin, kritisoi Maarit Louna.

– Välillä häiritsee. Lähinnä se, että kotiin kuuluu jotain, mihin ei voi itse vaikuttaa, Timo Suutarinen sanoo.

– Se on jokaikisen kesäillan pilaaja, viheliäinen renkutus, joiku, joka saattaa aiheuttaa sen, että joku ilta pää hajoo! Asukaapa ite siinä alla tai lähitienoilla! avautuu Ulla Halmesvirta.

Moni kommentoija on myös sitä mieltä, että Laulu synnyinseudulle -kappaleen voisi vaihtaa johonkin toiseen. Esimerkiksi Hurriganesia on ehdotettu, samoin Black Sabbathin heavy metal -klassikko Paranoidia.

Harjun iltasoiton voi kuunnella yllä olevasta videosta.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko joka päivä 15 eur. / 3 kk kestotilauksena

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .