Tässä koulussa liikutaan matematiikan tunnillakin – Pihla, 11, parantanut leuanvetoennätystään jo 29:llä

Jyväskylän kristillisessä koulussa oppilaat saavat urheilla tavallisten oppituntien aikana. Pihla, 11, saa jo 34 leukaa.

Pihla Parviainen, 11, hyppää leuanvetotangolle ja alkaa vetää leukoja. Hänen ennätyksensä on peräti 34 leukaa.

Kehitys on ollut huimaa, sillä viime vuonna Parviainen sai viisi leukaa – mikä sekin on 11-vuotiaalle tytölle hyvä saavutus. Muidenkin Jyväskylän kristillisen koulun viidesluokkalaisten leuanvetotulokset ovat parantuneet vuoden aikana reippaasti.

Kummallisinta asiassa on se, että Parviainen ja hänen luokkakaverinsa ovat oppineet vetämään leukoja matematiikan tunneilla. Ja äidinkielen tunneilla. Ja maantiedon tunneilla. Oikeastaan millä tahansa tunneilla, joita Jyväskylän kristillisen koulun opettaja Jukka Sinnemäki heille opettaa.

Sinnemäki on rakentanut luokkaansa erilaisia pisteitä, joille oppilaat voivat mennä oppitunnin aikana urheilemaan niin halutessaan. 54 neliön luokkahuoneessa on esimerkiksi puolapuita, leuanvetotankoja ja voimistelurenkaita.

Sinnemäki ajattelee, että lapset oppivat paremmin, kun he saavat välillä liikkua.

– Lapset tykkäävät haasteista. Sillä ei ole väliä, kuinka monta leukaa kukin tekee. Tärkeintä on, että lapsi huomaa, miten hyvää liikkuminen tekee terveydelle, Sinnemäki kertoo.

Katso videolta, miten kristillisen koulun viidesluokkalaiset liikkuvat matematiikan tunnilla.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .