Jyväskyläläismies jäi kiinni auto täynnä varastettua tavaraa

Mies sai rahanpesutuomion, kun hänen kuljettamastaan autosta löytyi tuhansien eurojen arvosta varastettuja työkoneita.

Autolastillinen varastettua tavaraa toi tuomion rahanpesusta 37-vuotiaalle jyväskyläläismiehelle. Keski-Suomen käräjäoikeus totesi miehen syyllistyneen kaikkiaan 15 rikokseen, joista rangaistukseksi tuomittiin neljä kuukautta ja 20 päivää ehdotonta vankeutta.

Poliisi pysäytti miehen kuljettaman auton syyskuussa Jyväskylässä. Autosta löytyi tuhansien eurojen arvoisia varastettuja työkoneita. Oikeudessa mies kiisti tienneensä varastetusta tavarasta ja kertoi saaneensa auton käyttöönsä edellispäivänä. Poliisikuulusteluissa hän oli kuitenkin aiemmin myöntänyt tienneensä tavarat varastetuiksi ja kertonut olleensa menossa myymään niitä maksaakseen velkansa. Autosta tai tavarasta hän ei halunnut puhua enempää, koska kertoi häntä aiemmin ammutun ja puukotetun vasikoinnin vuoksi.

Muissa rikoksissa oli kyse muun muassa myymälävarkauksista, huumeiden käytöstä ja niiden vaikutuksen alaisena autoilusta ilman ajo-oikeutta.

Samassa yhteydessä vankilaan tuomittiin myös jyväskyläläispariskunta. 41-vuotias mies sai ehdotonta vankeutta puoli vuotta ja 33-vuotias nainen kolme kuukautta ja 15 päivää. Oikeus totesi kaksikon murtautuneen yhdessä kesämökkiin Kangasniemellä viime tammikuussa ja varastaneen tavaraa liki 5 000 euron arvosta. Nainen myönsi olleensa varkaissa yksin, mutta paikalta taltioitu miehen DNA-tunniste ja jalkinejälki osoittivat oikeuden mukaan myös hänen olleen asialla. Mies sai tuomion myös kahdeksasta muusta rikoksestaan.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .