Jyväskyläläismies myi kuolinpesän flyygelin salaa siskoltaan: 3,5 kuukautta ehdollista

Omapäinen perinnönjako johti ehdolliseen vankeustuomioon Jyväskylässä. Keski-Suomen käräjäoikeus tuomitsi kuolinpesän omaisuutta anastaneelle miehelle kavalluksesta kolmen kuukauden ja 15 päivän vankeusrangaistuksen.

Rikokset tapahtuivat kesäkuun 2012 ja joulukuun 2013 välisenä aikana. Etelä-Suomessa asuva 55-vuotias mies myi jyväskyläläisten vanhempiensa kuolinpesän omaisuutta ilman, että tilitti siskolleen kuulunutta noin 8 000 euron osuutta. Arvokkain yksittäinen tavara oli flyygeli, josta mies sai tuttavaltaan 3 000 euroa.

Miestä syytettiin myös törkeästä petoksista, koska hän oli saanut vanhemmiltaan tilisiirtoina heidän viimeisinä elinvuosinaan 76 000 euroa. Mies ei kertonut asiasta perinnönjaossa, ja hänen mukaansa rahat oli käytetty vanhempien asioiden hoitoon sekä miehen välttämättömiin kuluihin.

Miehen tilille siirretty summa ei ollut ennakkoperintöä, eikä siitä oltu tehty velkakirjoja. Myös miehen sisko oli saanut vanhemmiltaan merkittävää taloudellista tukea ja hänellä oli vanhempiensa tilinkäyttöoikeus. Käräjäoikeus päätyi harkinnan jälkeen siihen, että miehen toiminnassa ei ollut kyse rikoksesta, vaan perinnönjakoon liittyvistä riidoista.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .